Tips om het noorderlicht te fotograferen

Voor wie naar Finland in de winter gaat, is het verstandig om al voorbereid te zijn als het om fotografie gaat. Leer je camera goed kennen en oefen veel thuis. Want hoe vervelend is het, als er prachtig noorderlicht bezig is, en je bezig bent om je camera goed in te stellen… Wij geven je tips!
noorderlicht-finland

Foto’s maken kost tijd

Fotografie tips zijn altijd handig of je nou alleen fotografeert tijdens vakanties of als hobby, iedereen wil graag dat zijn of haar foto’s lukken. Daarnaast wil je graag dat de foto toont wat jij gezien hebt. Je hebt vast wel eens zulke mooie foto’s van wild gezien, die je ook zelf wel had willen maken. Het licht is perfect, de struiken en de sneeuw vormen een mooie natuurlijke omgeving en het rendier is beginnen te lopen. Je begint te fotograferen in Finland en voordat je weet is het rendier verdwenen. Het geeft je een perfect gevoel, totdat je de foto’s ziet. Het gewei staat er niet op, de voorgrond is lelijk en de horizon staat helemaal scheef. Gelukkig kun je tegenwoordig veel aan een foto bewerken, maar toch ben je niet tevreden. Vergeet vooral niet dat de meeste wild fotografen er uren aan spenderen om die ene unieke foto te maken.

 

ZIE OOK: Inspiratie voor een vakantie naar Scandinavie

 

Samen met onderstaande tips, geduldig te zijn en te oefenen kun je zeker mooie foto’s maken, hoewel het je tijdens een safari vaak aan tijd zal ontbreken. Ook is de kans groot dat je zo enthousiast wordt als je wild / noorderlicht ziet dat je weer een paar tips vergeet.

 

 

Onze 8 tips

  • Stel het diafragma in op een laag nummer bv F 5,6
  • Verhoog de ISO tot tenminste ISO 1000
  • Sluitertijd op lang > 10 seconden
  • Autofocus Mode op handmatig, instellen op oneindig
  • Zoek de hoofdlijnen
  • Vermijd afleidende elementen
  • Zoek een prominent onderwerp in het landschap
  • Gebruik een statief en een afstandsbediening om beweging te voorkomen

De belangrijkste tip is: oefenen, heel veel oefenen! Meer tips vind je de reisweetjes pagina

Comments are closed.