Romantiek in Keukenhof

Waan je in de 19e eeuw tussen mensen gekleed in romantische klederdracht. Orkestjes, solisten en ensembles die tussen de bloemen optredens verzorgen. Haal een picknick en geniet van optredens met klassieke muziek en dans. Overal in het park mensen in negentiende-eeuwse kledij. Op de vijver een bootje met een gezelschap onder romantische parasolletjes en picknicken op de gazons.

Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Wat is er romantischer dan genieten van prachtige klassieke muziek tussen vele bloeiende bloemen in een historisch park uit 1857. Het zijn de ingrediënten van een bijzonder weekend dat Keukenhof op 9 en 10 mei organiseert, de “Romantiek in Keukenhof”.

Romantiek in Keukenhof

Aan Romantiek in Keukenhof doen tientallen professionele musici van Nederlands topniveau mee. Ze spelen live muziek op diverse plekken in het park. Harpist Remy van Kesteren geeft een optreden op zaterdag 9 mei en op zondag 10 mei treedt Altvioliste Dana Zemtsov, het Brass Quartet of the Royal Concertgebouw Orchestra en de Russian School (Ballet) op met een mooi programma. Het Brass Quartet speelt met twee trombones en twee trompetten stukken van Bach en Gershwin. Er zijn twee vaste podia en nog drie andere, zogenoemde pop-up podia. Ballet, hoeden en klassieke muziek tussen de fleurige bloemenperken in Keukenhof. Wandelen langs de bloemen in Keukenhof die volop in bloei staan en dan opeens verrast worden door een strijkje, een pianist achter een vleugel of een harpist, dat is een cadeautje.

 

ZIE OOK: Honderdduizenden bezoekers op de Keukenhof Corso Boulevard

 

Romantiek in Keukenhof is de spin-off naar de Dag van de Romantische Muziek die dit jaar voor de 29e keer in Rotterdam wordt gehouden. Romantiek in Keukenhof wordt in samenwerking met De Cultuurbrigade uit Rotterdam georganiseerd. Keukenhof en het Zocherpark Rotterdam zijn ontworpen door Zocher in de Engelse landschapsstijl. De parken bieden een geweldige ambiance voor een festival van klassieke muziek.

Foto: Marije van den Berg

Foto: Marije van den Berg

 

 

Brigitte van Hagen & Emma Huijsser

Brigitte van Hagen & Emma Huijsser

Comments are closed.