Beleef Heerlen via de MIJN-Stadswandeling!

In 2015 is het 50 jaar geleden dat de sluiting van de mijnen aangekondigd werd in ‘De Toespraak’ door toenmalig minister Den Uyl. In 2015 wordt extra aandacht besteedt aan de historie van de mijnen via ‘het Jaar van de Mijnen, M2015’.
oranje-nassau-mijnen
De mijnhistorie heeft zijn stempel gedrukt op Zuid-Limburg. De geschiedenis en de gevolgen van het mijnverleden voor met name de stad Heerlen zijn nog steeds merkbaar.

 

ZIE OOK: Wandelen en fietsen in Zuid-Limburg

 

Tijdens de MIJN-Stadswandeling loopt u met een gids o.a. langs belangrijke gebouwen zoals het MIR-gebouw, waar de EGKS (Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal) is opgericht de voorloper van de huidige EU (Europese Unie), de Oude Mijnschool, voormalig hoofdbureau van de Staatsmijnen, maar ook langs meerdere bijzonderheden als de versteende ‘zegelboom’. En niet te vergeten het voormalig schachtgebouw van de Oranje Nassau 1 mijn, waar nu het Nederlands Mijnmuseum is gevestigd.

oranje-nassau-mijnen-heerlen

 

 

Meer informatie

De MIJN-Stadswandeling start bij de VVV Limburg Winkel te Heerlen (Bongerd 19) en duurt circa 1,5 uur. De wandeling vindt plaats op:
zaterdag 25 april, om 13.30 uur
woensdag 06 mei, om 11.00 uur
woensdag 17 juni, om 13.30 uur
zaterdag 11 juli, om 12.00 uur
woensdag 19 augustus, om 13.30 uur
De wandeling is individueel via VVV Zuid-Limburg boekbaar. Vooraf reserveren is nodig en vol is vol! De wandelingen kosten € 4,00 per persoon. Voor groepen met minimaal 15 personen (of 15 betalende personen) is de rondleiding ook op afwijkende tijden te boeken. De rondleidingen zijn te boeken via de afdeling Informatie & Reserveringen per email; reserveringen@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (€ 1,- p.g.) of via de VVV Limburg Winkels. Kijk voor een overzicht op www.vvvzuidlimburg.nl.

Comments are closed.