Amsterdamse tulpen op het Kunstplein op Keukenhof

Voor het 6e achtereenvolgende jaar, organiseert kunstenaar Henk Veen volgens traditie het Henk Veen – Kunstplein 2015 in Keukenhof van 29 april t/m 3 mei 2015. Zo’n 40 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen. Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen.

Henk Veen Expositie Keukenhof

De wedstrijd

Met de wedstrijd welke 5 dagen duurt, kan men 6 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: “Tulips from Amsterdam”. De kunstwerken zullen live gemaakt en geëxposeerd worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit conservator hedendaagse kunst Amsterdam Museum Annemarie de Wildt, Greet Locquet Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

 

ZIE OOK: Fietsrondje april tussen de bollen en de Keukenhof

 

De kunstenaars kunnen tot zondag 3 mei 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Rond 16.00 uur die middag, zullen de winnaars bekend worden gemaakt, waaronder ook de zeer gewaardeerde Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is. De jongste bezoekers kunnen weer in de huid kruipen van een kunstenaar, door de tekeningen van de kunstenaars beschilderen tot een waar kunstwerk.

De prijzen

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement waarbij de prijzen gesponsord zijn:
1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen met 2 entreekaarten Keukenhof 2016 – gesponsord door Keukenhof
2de prijs: Van Gogh olieverf kist Expert t.w.v. € 153,28 met o.a. 24 tubes 20 ml olieverf, diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
3de prijs: Van Gogh acrylverf kist Easel t.w.v. € 102,-
met o.a. 10 tubes 40 ml acrylverf, diverse hulpmiddelen, penselen en een bespannen spieraam – gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Van Gogh olieverf Basiskist t.w.v. € 50,41 met o.a. 10 tubes 40 ml olieverf. diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Zomerbollen pakket – gesponsord door Keukenhof Publieksprijs: 2 lentepassen Keukenhof 2016 – gesponsord door Keukenhof

 

 

Deelnemende kunstenaars 2015

Aletta van Leeuwen, Anita Ammerlaan, Carmen Milhous, Cindy Root, Cornel Pepers, Corrie Huguenin, Ellen Gozeling, Ellen van Randeraat, George Calis, Hans Mader, Henk Veen, Hilda Hendriksen, Ingrid Jansen, Jaap Zwaan, Jacqueline Thomassen, Janneke Breedijk, Jeanette Hartgerink, Jos Schelfhout, Kitty van der Meer, Liesbeth Oudshoorn, Marie-Josée Hamers, Marion Rijnders, Marjolein Innemee, Mary Admiraal, Michel Tijsterman, Mieke Chantrel, Mika Stam van Vonderen, Miranda Nienhuis, Nel Huurman, Rachel Stewart, Reinoud Brandt, Rian Verbeek, Ronald Pessel, Sabina van den Braak, Sarah-J, Sjanie Bon, Will van der Kroon, Wim Tielemans. Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd en expositie van ruim 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2015 te Lisse.

Comments are closed.