Top 5 sport activiteiten op Mallorca

Door het afwisselende landschap en de kust zijn er diverse sport-mogelijkheden op Mallorca. Of je nu wilt wielrennen, golfen, wandelen, kanoën, bergbeklimmen, duiken, paardrijden, vissen, zeilen, kitesurfen of ballonvaren: het kan hier allemaal. Dit zijn de vijf meest populaire sporten van het eiland.
reisgids-100-procent-mallorca

1 Wielrennen & Fietsen

Mallorca is heel geliefd bij wielrenners, profs én amateurs. Jaarlijks komen meer dan 80.000 mensen hier fietsen. Ex-profwielrenner Gert-Jan Theunisse woont op het eiland en bij hem kun je terecht voor een wielerclinic

 

ZIE OOK: Een waardevol weekendje Mallorca

 

2. Bergsport

Klimroutes voor verschillende niveaus vind je bij de berg Sa Gubia, in Bunyola. De Mallorquinen klimmen voornamelijk in het weekend, ‘s middags. Zoek je rust, ga dan ‘s morgens, doordeweeks. Gebruik de klimgids Rockfax voor routes of ga langs bij klimwinkel Foracaorda in Palma.

3. Golf

Op Mallorca zijn meer dan twintig prachtige golfbanen. Nergens in Europa vind je zo veel afwisseling zo dicht bij elkaar, in totaal 396 holes die voor iedere handicap en leeftijd een uitdaging bieden.

 

 

4. Duiken & Snorkelen

De onderwaterwereld is het mooist rond natuurgebieden als de eilandengroep Cabrera, bij Sa Dragonera en El Toro, omdat daar het onderwaterleven heel divers is. Toch kun je ook vlak langs de rotskusten prachtige onderwatertaferelen zien, ook als je alleen snorkelt. Op Mallorca zijn vele duikcentra.

5. Watersport

Het eiland is een paradijs voor watersporters. Zeilen, kanoën, windsurfen of varen in een motorboot: eigenlijk moet je dat een keer doen als je hier op vakantie bent. In elke kustplaats vind je verschillende aanbieders.
Sunsail opent zeilgebied Palma naast de Ballearen

Comments are closed.