Een waardevol weekendje Mallorca

Transavia en andere low cost luchtvaartmaatschappijen vliegen zeer regelmatig op en neer naar Palma de Mallorca. Ideaal dus voor een weekendje er even helemaal tussen uit. Wij vlogen vrijdagmiddag en dezelfde avond zaten we al aan de smakelijke tapas rondom het zwembad van het hippe boetiekhotel Zhero. We sliepen overigens in het Adult Only Melia de Mar. Ook best hip met een deejay bij het zwembad, een spa met uitnodigende Balinese bedden die je voor een dag kunt huren, vriendelijk personeel en alle kamers met zeezicht. Beide hotels liggen in Illetas, een badplaats op twintig minuten rijden vanaf de luchthaven van Mallorca en dichtbij de stad.

Links: Adult Only Melia de Mar Hotel, Rechts: Zhero Hotel

Links: Adult Only Melia de Mar Hotel / Rechts: Zhero Hotel

Urban Hotel Feliz

Urban Hotel Feliz

Urban hotel Feliz, Palma stad

Liever een hippe slaapplek in Palma stad? Het Urban Hotel Feliz is hier een prima adres voor. En nu we dan toch in de stad zijn, eten doe je bij Patron Lunares. Mijn medereiziger en in het dagelijks leven interior designer was zeer onder de indruk van de inrichting. Je moet dit echt zien. Een kruising tussen een vintage herensociëteit met lederen chesterfield banken en een visafslag met de netten aan het plafond. Wil je liever buiten eten? Dan is reserveren een must.

Patron Lunares

Patron Lunares

Amano Bar, Santa Catalina

Even geen hippe styling, maar lekker lokaal? Amano Bar in Santa Catalina, een leuk wijk in Palma. Hier drink je nog een prima wijntje voor een paar euro en eet je vegetarische quiches, “Pa amb oli” de traditionele bruine boterhammen met een laagje olijfolie, knoflook en tomatenpasta, lokale kazen en worsten en gerookte ham.

La Cantina, Puerto Portals

Zoek je iets mondainer? Een avondje flaneren in Puerto Portals, een luxe haven met een kapitaal aan privé jachten en een keuze aan ietwat overprijsde restaurants met keurig gedekte tafels op schaduwrijke terrassen. Wij kozen voor La Cantina, de meest casual plek voor een drankje en een lekker hapje. Redelijke prijzen, diverse paella’s, gegrilde inktvis en andere verse lekkernijen.

La Cantina

La Cantina

Genieten

Zo voelt een weekend een week. Ondergedompeld in verrassend design, volgepropt met verschillende, maar allemaal indrukwekkende en smakelijke bars en restaurants; trendy, lokaal, casual en mondain. Struinend door een stad, luierend bij het zwembad en stappend door het nachtleven. Waardevol zo’n veelzijdig weekendje.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Mallorca

 

Reviews lezen over Mallorca

Meer informatie over Mallorca vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Mallorca. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Mallorca met Skyscanner

Kaart van Mallorca

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.