Tour of Croatia toont natuurlijke schoonheid Kroatië

Tour of Croatia is een internationale wielerronde met meerdere etappes. Het wielerspektakel vindt plaats van 22 tot en met 26 april met een route van 900 kilometer langs de Adriatische kust, Istrië en het continentale deel van Kroatië. De Internationale Wielerunie (UCI) onderschrijft het potentieel van de wielerronde door het te classificeren in Categorie 1, waarmee het dicht bij wereldberoemde wielerrondes als de Tour de France, Giro di Italia en Vuelta a España staat.

fietsen-3-kroatie

De organisatie van de wielerronde is in handen van ongeveer 500 mensen en er zullen 20 professionele internationale wielerploegen deelnemen aan de Tour of Croatia. Het totale prijzengeld bedraagt 38.500 euro.

Eurosport

Eurosport en een aantal andere internationale sportzenders zullen de Tour uitzenden. De schoonheid van Kroatië bereikt hierdoor een miljoenenpubliek, want Eurosport zendt de Tour uit in 54 landen met minimaal 15 miljoen kijkers die dagelijks live kijken. De Tour of Croatia zal onder toezicht van het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme, het Ministerie van Toerisme en het Ministerie van Milieu- en Natuurbescherming worden gehouden. De Tour wordt gesponsord door een aantal bedrijven en door steden, provincies en toeristenbonden uit het gebied van de Tour.

 

ZIE OOK: Profwielerronde Tour of Croatia stimuleert actief toerisme Kroatië

 

Minister van Toerisme

“De Tour of Croatia is een goed voorbeeld van een flinke injectie voor het actieve toerisme in Kroatië. Het versterkt het imago van Kroatië als vakantieland en de specifieke bestemmingen langs de route. Kroatië is gedurende het hele jaar een prachtig vakantieland, waardoor ik ieder project om het toeristische seizoen uit te breiden ondersteun. Door onze gezamenlijke inspanning en samenwerking kunnen we laten zien dat ons land veel meer te bieden heeft dan zon, zee en strand. De continue verrijking van het aanbod en de service zal ons nog populairder en interessanter maken als wereldwijde bestemming,” aldus Darko Lorencin, minister van Toerisme, tijdens de aankondiging van de Tour.

 

 

Op 22 april begint de tour met de Makarska-Split etappe, gevolgd door de Šibenik-Zadar, National Park Plitvice-Učka, Pula-Umag en Sveti Martin-Zagreb etappes. De Tour rijdt onder meer door acht provincies en negen steden. Bovendien is het een ideale promotie voor de natuurlijke schoonheid van Kroatië, aangezien de route ook door de nationale parken Krka en Plitvice, en de drie natuurparken Biokovo, Velebit en Učka rijdt.

Comments are closed.