Ontdek Alpbachtal Seenland deze zomer!

Vakantiegangers in Alpbachtal Seenland (Oostenrijk, Tirol) trekken hun wandelschoenen aan en kiezen een van de drie nieuwe meerdaagse wandeltochten die de vakantieregio deze zomer introduceert. Ook aan families is gedacht. Zo heeft de driedaagse ‘Familie Tour Alpbach’ afwisselend dagetappes met genoeg tijd om te ontspannen en te spelen. De twee andere routes zijn vierdaagse tochten voor gevorderden en voor experts. Welke route ook gekozen wordt, er wordt altijd overnacht in gezellige, comfortabele bergpensions.

Driedaagse Familie wandeltocht in Alpbachtal Seenland

Driedaagse Familie wandeltocht in Alpbachtal Seenland

Meerdaagse wandelingen behoren tot de meest indrukwekkende natuurervaringen van de Tiroler bergen. Een paar dagen doorbrengen in Tirol op een duizelingwekkende hoogte en genieten bij gezellige berghutten. Alpbachtal Seenland introduceert deze zomer drie meerdaagse routes voor verschillende niveaus die vakantiegangers naar de mooiste plekjes van de regio leiden.

Driedaagse Familie Tour Alpbachtal

In drie dagen 19 kilometer en 1.184 hoogtemeters bewandelen, dat is waar de driedaagse Familie Tour Alpbachtal voor staat. Deze middelzware wandeltocht begint in Alpbach en voert langs vier dorpen in de regio. Per dag wordt er drie tot vier uur gewandeld en is er dus nog genoeg tijd om te ontspannen. Zo passeren de wandelaars de eerste dag het kleine bergmeer ‘Hösllacke’ en verder op de route gaan de kleine schatzoekers op zoek naar kleurrijke ertsstenen. Na de eerste etappe wordt er overnacht bij Bergpension Holzalm op 1.439 meter hoogte. Klimmers trotseren de volgende dag de ‘Gratlspitz’ (1.893 meter) en wie het rustig aan wil doen, wandelt door de bossen en Alpenweiden naar Pinzgerhof, waar de tweede nacht wordt verbleven. Hier steken de kinderen de handen uit de mouwen en helpen de boer met het verzorgen van de dieren. Op de laatste dag wacht een makkelijke wandeling terug naar Alpbach. De Familie Tour Alpbachtal (23 mei – 11 oktober 2015) is te boeken vanaf € 109,- per volwassene, inclusief twee overnachtingen op basis van halfpension en wandelkaart. De prijs voor kinderen is leeftijdsafhankelijk.

 

ZIE OOK: Nederland kiest massaal voor Oostenrijk in de voorjaarsvakantie

 

Wandelen langs de Zireiner See in Alpbachtal Seenland

Wandelen langs de Zireiner See in Alpbachtal Seenland

Vier dagen wandelen door de Brandenberger Alpen

De Brandenberger Alpen Tour is een vierdaagse wandeltocht over vier bergtoppen van de Brandenberger Alpen en het Rofangebergte. De route heeft een totale lengte van 51 kilometer waarbij 3.608 hoogtemeters bergopwaarts en evenveel bergafwaarts worden overbrugd. De tocht begint bij de Sonnwendjochbahn in Kramsach en eindigt de eerste dag in het hoogdal Brandenberg. De tweede dagetappe is met zes tot zeven uur, de langste wandeling van deze tour en voert via de Jocheralm naar Pinegg. De volgende dag staat er een mooie route langs de pittoreske Zireiner See op het programma. De vierde en tevens laatste etappen is een korte wandeling van twee uur naar het startpunt. De Brandenbergen Alpen Tour (23 mei – 11 oktober 2015) is te boeken vanaf € 129,- per persoon, inclusief drie overnachtingen op basis van halfpension, een lunchpakket voor de tweede wandeldag en wandelkaart.

 

 

Expert-tour: vier etappe wandeling voor ervaren bergwandelaars

De derde meerdaagse wandeltour, met vier etappes, heeft een afstand van ca. 49 kilometer waarbij 3.300 hoogtemeters bergop en 4.288 hoogtemeters bergaf. De highlights van deze meerdaagse wandeling zijn de beklimming van de ‘Grosser Galtenberg’, de hoogste bergtop van Alpbachtal, het panoramische uitzicht op de Grossglockener, de hoogste berg van Oostenrijk en het zicht op 26 kerktorens en Alpbach vanaf de Gratlspitz. De Expertentour Alpbachtal (11 juni – 11 oktober 2015) is te boeken vanaf € 155,- per persoon, inclusief drie overnachtingen op basis van halfpension, lunchpakket voor de tweede wandeldag en wandelkaart.

Comments are closed.