Friesland best gewaardeerde vakantieprovincie

Op vakantie in eigen land, de populariteit stijgt en dat is niet voor niets. Volgens de Zoover interesse monitor kan Nederland dit jaar rekenen op 13% meer interesse, ook de boekingen bij reisorganisaties stijgen flink in 2015.

vakantieprovincie zoover

Nederlandse bestemmingen worden zeer goed gewaardeerd door vakantiegangers. De Nederlander waardeert zijn vakantie in eigen land gemiddeld met een 8,1. Friesland gooit de hoogste ogen, voor Noord-Holland en Overijssel volgens ruim 50.000 beoordelingen van consumenten op Zoover. Friesland scoort zeer hoog op omgeving. Consumenten waarderen de rust en ruimte met een 8,9. Ook de gastvrijheid scoort heel hoog.

1. Friesland 8,5

Met een 8,5 gemiddeld scoort Friesland het hoogste gemiddelde cijfer. De Wadden scoren het hoogst met Terschelling aan kop. De top 3 bestaat verder uit Vlieland en Schiermonnikoog. Aan het vaste land wordt Sneek het beste gewaardeerd. Ook andere plaatsen rond de meren zijn aantrekkelijk volgens de beoordelingen op Zoover. De prachtige natuur en de aardige eilanders zorgen ervoor dat Terschelling de beste Friese bestemming is.

2. Noord-Holland 8,3

Noord-Holland met zijn ruime aanbod aan stranden vinden we terug op de tweede plaats. De populairste bestemmingen aan zee zijn Egmond, Bergen en Callantsoog. Maar ook qua steden heeft Noord-Holland een geweldig aanbod. Een must voor de toerist is het Zuiderzee museum dat dit jaar voor het tweede jaar op rij werd uitgeroepen tot beste museum van Nederland.

3. Overijssel 8,2

Ook zonder kust kun je in Nederland meedoen in de hoogste regionen. Dat bewijs levert Overijssel. Met een 8,2 de best gewaardeerde provincie zonder zeekust. Natuur is combinatie met traditioneel Nederlandse dorpen zijn de trekkers van Overijssel. Met een 8,6 als gemiddelde waardering voor Deventer biedt de provincie ook een prima stedentrip.

 

 

De rest: hoge scores
Ook andere Nederlandse provincies scoren hoog. Utrecht en Limburg komen we tegen op plaatse vier en vijf. Flevoland sluit het rijtje met een gemiddelde waardering van 7,7.

Provincie Cijfer
1. Friesland 8,5
2. Noord-Holland 8,2
3. Overijssel 8,2
4. Utrecht 8,2
5. Limburg 8,1
6. Noord-Brabant 8,1
7. Zuid-Holland 8,1
8. Gelderland 8,1
9. Zeeland 8,1
10. Drenthe 8,0
11. Groningen 8,0
12. Flevoland 7,7

Goede zomers grootste promotor vakantie in eigen land

De stijging van 13% voor vakanties in eigen land zijn te danken aan de geode zomers die we afgelopen twee jaar hebben gehad. Volgens cijfers van weeronline.nl kregen we in de zomer van 2013 als 2014 gemiddeld 50 uur meer zon dan gemiddeld. Ook de gemiddelde temperatuur kwam hoog uit. Volgens Marthijn Tabak van Zoover zie je een belangrijk verband tussen de interesse voor vakanties in eigen land en het weer: “we zien het aantal zoekopdrachten op Zoover teruglopen na een verregende zomer zoals in 2011”. Consumenten lasten zich afschrikken door een zomer met slecht weer: “Dat resulteerde in minder binnenlandse vakanties in 2012” volgens Tabak.

Comments are closed.