Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei van start

Op 1 april is het nieuwe Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei gestart. De organisatie gaat zich bezig houden met marketing, promotie en informatievoorziening voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Ambitie is om samen te werken met een breed netwerk in de regio. De komende weken zal het RBT zich in alle deelnemende gemeenten presenteren aan de toeristische en recreatieve sector. Bedoeling is om lokaal ideeën en kansen te verzamelen. Op 26 mei, aan het begin van het toeristisch hoogseizoen, lanceert het RBT haar plannen aan de hele regio.

RBT Heuvelrug en Vallei

Enthousiasme en deskundigheid

Op 20 maart is het RBT opgericht en is het bestuur officieel geïnstalleerd. Er is een groep enthousiaste ondernemers gevonden voor het bestuur. Samen brengen zij een grote mate van deskundigheid mee. Voorzitter is oud-wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Roy Pamboer. Als wethouder was hij één van de initiatiefnemers voor de promotiecampagne Uit op de Heuvelrug. Het Bestuur bestaat verder uit Wesley Bruntink (De Heeren van Driebergen), Karel van Dijk (Allurepark De Lucht), Alexander Huften (Ernst Sillem Hoeve), Robin de Lange (Ouwehands Dierenpark) en Herman Sietsma (Kasteel Amerongen). Enthousiasme en deskundigheid zijn ook van toepassing op de nieuwe directeur, Michiel van der Schaaf. Hij was eerder één van de drijvende krachten achter de succesvolle vernieuwing van de bezoekersmarketing van de stad Utrecht.

‘Samenwerken loont’

Het nieuwe RBT heeft veel plannen, licht Michiel van der Schaaf toe. “Prioriteiten liggen bij het online stappen voorwaarts zetten en het vaak nog versnipperde aanbod bundelen tot een totaalproduct. Informatievoorziening op lokaal niveau zetten we door via 50 informatiepunten. We bieden de bezoeker de informatie op de plaats, tijd en manier die hij wil”. Met een kleine en slagvaardige professionele organisatie gaat het RBT aan de slag.

 

 

Het RBT zoekt nadrukkelijk de samenwerking met de vele ondernemers en andere betrokkenen binnen de regio. Er geldt een zakelijke aanpak: voor alle activiteiten moet voldoende draagvlak zijn bij investeerders uit het bedrijfsleven en/of de overheden, anders pakt het RBT ze niet op. Van der Schaaf: “Mijn motto is dat samenwerken altijd loont en dat wil ik ook in deze mooie regio bewijzen. De eerste signalen zijn goed: veel partijen geven aan actief te willen meedoen”

 

ZIE OOK: Nieuwe toeristische kaart Veluwe

 

Kwaliteitsimpuls voor de regio

De oprichting is een initiatief van de gemeenten Renswoude, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist. Samen met de voormalige VVV’s Soest, Utrechtse Heuvelrug en Vallei namen zij in 2013 het initiatief om te komen tot een nieuwe organisatie. Gemeenten zijn blij dat er een bestuur is gevonden van enthousiaste ondernemers, die samen het RBT vorm gaan geven.

“De oprichting van een sterk en ondernemend regionaal bureau voor toerisme is een belangrijke kwaliteitsimpuls voor de sector in de regio Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei”

Aldus Jacqueline Verbeek-Nijhof, wethouder van de gemeente Zeist en coördinerend portefeuillehouder namens de betrokken gemeenten. “Het is beslist geen einde van de VVV in onze regio. Het is juist het begin van een nieuwe periode waarin we inspelen op de wensen van de moderne bezoeker en kansen voor samenwerking in de regio kunnen benutten.”

Comments are closed.