Nieuwe toeristische kaart Veluwe

Een nieuwe toeristische kaart geeft recreanten en toeristen op de Veluwe de mogelijkheid om het vrijetijdsaanbod zowel met een papieren als digitale versie te verkennen. De kaart omvat de Veluwe, Veluwezoom, IJsselvallei, Randmeren en Gelderse Vallei.

Nieuwe kaart

‘Kaart-met-een-klik’ is een nieuwe productie, die een gedrukte kaart combineert met een digitale kaart. Zo zegt Marc Bosboom, mede-uitgever van de kaart:

Het aanbod en gebruik van app’s voor je mobiele telefoon nemen toe. Maar je ziet dat, ondanks alle digitalisering, toeristen ook nog veel hechten aan gedrukte media, waaronder recreatiekaarten. Met deze nieuwe productie hebben we digitaal en drukwerk volledig geïntegreerd.

Toeristen kunnen de gedrukte kaart gebruiken om zich te oriënteren op de omgeving en een goed overzicht te krijgen van accommodaties, attracties, bezienswaardigheden, musea en dergelijke. Ook staan de fietsknooppunten en fietspaden op de kaart.

Digitale kaart

Met de smartphone, tablet of PC kan men in de digitale versie nog meer informatie vinden. Iedere locatie, bijvoorbeeld camping, restaurant of dierentuin, kan aangeklikt worden waarna een informatieblokje in beeld komt. Een duidelijke pijl geeft aan waar de gebruiker zich bevindt op de kaart. ‘Kaart-met-een-klik’ is geen app maar een ‘responsive’ website, dus het kan eenvoudig met smartphone, tablet of PC opgevraagd worden, ongeacht merk, type of beeldschermformaat. Download via een app-store is niet nodig. Zo meent Boom:

De volgende stap is, dat de gebruiker met twee-drie ‘klikken’ direct iets kan boeken, een reservering kan plaatsen of bijvoorbeeld een toegangskaart kopen. We hopen dat we voor deze doorontwikkeling kunnen rekenen op financiële steun van het Ministerie van Economische Zaken.

Nieuwe toeristische kaart, De Veluwe

Nieuwe toeristische kaart, De Veluwe

Waar verkrijgbaar?

De gedrukte kaart kost € 5,95 en is onder meer bij verschillende hotels, bungalowparken en VVV agentschappen te koop. De digitale kaart is gratis te bekijken via www.kaartmeteenklik.nl. Binnenkort verschijnt ‘Kaart-met-een-klik’ voor meerdere regio’s, waaronder Utrechtse Heuvelrug en Midden Limburg. ‘Kaart-met-een-klik’ is een gezamenlijke productie van Gizzing Mobile Software, Reijers Kaartproducties en MediaMove place- en eventmarketing.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van De Veluwe

 

Reviews lezen over De Veluwe

Meer informatie over De Veluwe vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar De Veluwe. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van De Veluwe

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.