Ontdek de schatten van het Drents Museum tijdens Museumweek

De landelijke Museumweek, voorheen Museumweekend, staat dit jaar in het teken van ‘Ons echte goud’. Tijdens deze week – van 18 tot en met 26 april – organiseert het Drents Museum speciale activiteiten waar je kennismaakt met de geweldige rijkdom van Drenthe, die op allerlei manieren in het museum te zien is. De activiteiten zijn voor museumbezoekers gratis.

Grote schoonmaak in Het Grootste Poppenhuis van Nederland

In de weekeinden van de Museumweek is de grote schoonmaak in Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Je komt de huishoudster Tallegien Jans, kokkin Jantien Boerema of koetsier Roelof Harms live tegen. Help mee in de tuin, klop de dekens en matten, poets de paardentuigen en nog veel meer. Het personeel vertelt over hun werkzaamheden en doet een boekje open over de handel en wandel van de familie Van Lier. Museumbezoekers kunnen op 18, 19, 25 en 26 april vanaf 12.30 uur meedoen aan de schoonmaak.

 

ZIE OOK: Voorjaarsvakantie Drenthe iets drukker en veel te doen

 

Instaprondleiding Het goud van Drenthe

Tijdens de instaprondleiding Het goud van Drenthe vertelt de gids over de belangrijke rol die de monumentale gebouwen van het Drents Museum speelden in de geschiedenis van Drenthe. De tour gaat hierna langs de topstukken van het museum en de tijdelijke tentoonstelling De Magie van het Drentse land met werken van de Drentse kunstenaar Jan Meine Jansen. Deelnemen kan op zaterdag 18 en 25 april om 14.00 uur en zondag 19 en 26 april om 12.30 en 15.00 uur. De instaprondleiding is voor volwassenen.

Workshop Dichten over Drenthe

Kunstenaar Jan Meine Jansen voelde zich aangetrokken tot het onherbergzame en woeste Drentse land, waarin geen mens te zien is. Hij schilderde prachtige mysterieuze wolkenluchten boven een lage horizon, zandverstuivingen met een gouden gloed en mistige vennen.

 

 

Het werk van Meine Jansen vraagt bijna om poëtische beschrijvingen. Zijn werk vormt de achtergrond voor een lichtvoetige poëzieworkshop voor jong & oud door Kasper Peters, bij veel kinderen beter bekend als ‘de brommerdichter’. De workshop vindt plaats op zondag 26 april om 13.00, 14.00 en 15.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen.

Museumweek

De Museumvereniging organiseert van 18 tot en met 26 april de landelijke Museumweek, voorheen het museumweekend. Het thema van 2015 is ‘Ons echte goud’. “Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud! Een enorm cultureel kapitaal, dat van ons allemaal is.” Tijdens de museumweek kunnen bezoekers landelijk deelnemen aan verrassende activiteiten binnen en buiten de muren van musea.

Drents museum museumweek

Comments are closed.