Voorjaarsvakantie Drenthe 2015: iets drukker en veel te doen

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dus verwennen de dagattracties in Drenthe de bezoekers met allerlei extra activiteiten.

schaap-drenthe-weiland

Diverse activiteiten

Zo kun je in het Gevangenismuseum een workshop ‘bajesknijpers’ volgen of een criminele wandeling lopen. Bij Plopsa Indoor Coevorden regent het confetti én komen Plop, Bumba, Mega Mindy en de échte Klus op bezoek. In Dierenpark Emmen kun je op Valentijnsdag tussen de haaien dineren, daten, of zelfs opnieuw trouwen! En op heel veel andere plekken in Drenthe is er ontzettend veel te doen.

Veel attracties en musea zijn opnieuw het ontdekken waard. Het Hunebedcentrum is uitgebreid met het ‘Oertijdpark’ waar je in een prehistorisch dorp terug in de tijd kunt reizen. Bijzonder is de overkapping van de commandantswoning van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland en het Kamp Westerbork bevrijd zijn, er zijn dan ook in het hele jaar vele activiteiten gepland in het Herinneringscentrum.

 

ZIE OOK: De leukste tips voor de Voorjaarsvakantie in Nederland

 

Ook de vakantieparken bieden volop plezier in de voorjaarsvakantie. Zo kun je bijvoorbeeld bij Hof van Saksen een onderwaterscooterclinic volgen of pizza’s bakken.

Stijging in boekingen

Het echte toeristische seizoen start pas later in het jaar voor de verblijfsrecreatiesector. Toch zien de bungalowparken een (lichte) stijging in boekingen voor de voorjaarsvakantie. Landal GreenParks geeft aan dat de vakantiespreiding dit jaar wel wat anders is. Vorig jaar had regio Zuid voorjaarsvakantie buiten Carnaval om, waardoor veel mensen tijdens de carnavalperiode óók nog vrij namen. Nu valt de voorjaarsvakantie in regio Zuid gelijk met Carnaval en dus zijn er in die week meer boekingen. De tweede vakantieweek wordt nog iets drukker, want dan hebben de twee grootste regio’s (Noord & Midden), vakantie. Ondanks dat er tegenwoordig steeds later geboekt wordt, ziet Bungalowpark het Hart van Drenthe nu al dat ze in de voorjaarsvakantie meer gasten mogen verwelkomen dan in 2014. Echte topdrukte zal het, net als voorgaande jaren, niet worden tijdens de voorjaarsvakantie.

 

 

Hotels geven ook aan dat er steeds meer op het allerlaatste moment geboekt wordt. Pas vlak voor de vakantie weten zij vaak dus hoe druk het zal worden.

Comments are closed.