Dinosaurussen en waterratten veroveren de Eifel

De Eifel wordt dit voorjaar nóg leuker voor een gezinsvakantie. Met Pasen is het nieuwe Dinosaurierpark Teufelsschlucht geopend. En in het Eifelpark Gondorf zijn nieuwe en spannende waterattracties. De schitterende natuur van de Eifel leent zich perfect voor een uitstapje met de kids.

eifelpark

Dino´s in de Teufelsschlucht

Al eeuwenlang zijn jong en oud gefascineerd door de spectaculaire rotsformaties van de Teufelsschlucht, gelegen in Naturpark Südeifel aan de Duits-Luxemburgse grens. Vanaf Pasen heeft het park er een attractie van formaat bijgekregen: het Dinosaurierpark Teufelsschlucht. In het thema- en attractiepark over de geschiedenis van de aarde zijn meer dan 100 levensgrote reconstructies te zien zijn, niet alleen van dinosaurussen, maar ook van hun voorouders en afstammelingen, tot aan de eerste mensen.

In de voetsporen van Indiana Jones

De 1,5 km lange wandeling door het park is een reis door de geschiedenis van de aarde: van het Devon van 420 miljoen jaar geleden tot aan de ijstijdjagers en mammoeten die de aarde zo´n 40.000 jaar geleden bevolkten. De levensechte reconstructies van de T-Rex en zijn soortgenoten zijn gebaseerd op de huidige stand van de wetenschap. Ook in de Eifel en Luxemburg zijn dinosaurussen gevonden. Maak kennis met de Eifelosaurus die in de buurt van Hillesheim is opgegraven. Kinderen mogen zelf ook ‘paleontoloogje’ spelen en bijvoorbeeld een dinosaurusskelet uitgraven en fossielen prepareren.

 

ZIE OOK:

 

Een tocht door de Teufelsschlucht zelf mag ook niet ontbreken. De grillige en spectaculaire rotsformaties maken een kijkje in de geologie mogelijk. Dit is een wandeling die kinderen gegarandeerd niet saai vinden.

Spannende attracties en stille natuur

Wie niet wil kiezen tussen een spannend attractiepark en een leuke dierentuin gaat naar Eifelpark Gondorf bij Bitburg. Daar kun je terecht voor een adrenalinekick in spannende attracties zoals de Eifel-Coaster, maar je vindt er ook de rust van de stille natuur in het ruim opgezette wildpark met zijn lynxen, wolven en beren.

 

 

Dit jaar zijn er een paar nieuwe attracties bijgekomen, waarbij alles draait om het thema water. De ‘Gondorfer Piratenschlacht’ is een spannende boottocht langs schatkisten met goud en grimmig kijkende piraten: met het waterkanon mag je andere schepen en landrotten beschieten. In de nieuwe waterspeeltuin mag je je fantasie de vrije loop laten. Hier kun je zelf bouwen en allerlei spannends ontdekken. Of surf vanaf juni over de golven op de rug van een krokodil op de ‘Eifler Wasserjagd’.

Comments are closed.