Natuur in de Eifel

natuur-icoon-verkeersbureaus
De Eifel heeft een zeer gevarieerd landschap, van uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren tot aan de ‘Hohe Eifel’ (Hoge Eifel), een gebied in het hart van de Eifelstreek, dat bestaat uit vulkanen die niet meer actief zijn.

Nationaal Park Eifel

Wil je de wildernis van heel dichtbij beleven? Dan is een bezoek aan het ‘Nationaal Park Eifel’ een echte aanrader. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van 110 vierkante kilometer (15.000 voetbalvelden!). Geniet van de indrukwekkende uitzichten over de drie stuwmeren en de bijzondere planten en dieren die in het park te vinden zijn. Er leven zwarte ooievaars, wilde katten en maar liefst 1.450 bedreigde dier- en plantensoorten. Van bossen, grasland, rotsen tot aan beekjes, het park heeft het allemaal.

De Eifelsteig

De Eifelsteig

Rondleidingen door Park Eifel

In de lente heeft het park door zijn ontelbare bloementapijten een romantische uitstraling. Je kunt het park zonder gids betreden, maar wil je toch een rondleiding door een kundige gids? Bijna iedere dag van het jaar bieden de beschermers van het park kosteloze rondleidingen. Deze ‘rangers’ kunnen je alles over het park vertellen en ze zijn te herkennen aan hun opmerkelijke hoeden. Ook zijn er verschillende informatie ‘huizen’ op het park te vinden, waar veel informatie over het park te vinden is.

 

Dit zijn de leukste plekken in de Eifel

Je kunt deze Eifel tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van de Eifel.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Vulkanische Eifel

Om de vulkanen van de Eifel te verkennen is het historische stadje Daun een goed beginpunt. Het vulkanische verleden in de Eifel heeft hier hele duidelijke sporen in het omliggende landschap achtergelaten. Tussen de hellingen liggen drie opmerkelijke trechtervormige ronde meren die ‘Maare’ worden genoemd. Deze meren zijn oorspronkelijk kraters die na vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan. Een bijzonder gebied om wandelingen en fietstochten te maken. Ook aan de vele natuurlijke bronnen rondom Daun zijn de sporen van het vulkanisch verleden goed te herkennen.

De Eifel is met dit prachtige uiteenlopende landschap een uitstekend gebied voor wandel-, fiets- en watersportliefhebbers.

Blijf op de hoogte van de Eifel

Blijf op de hoogte van de Eifel met onze gratis nieuwsbrief!