Terug in de tijd met digitale lessen van Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek, het enige kasteelmuseum in Limburg, neemt leerlingen in groep 5, 6, 7 en 8 mee terug in de tijd met een serie interactieve, digitale lessen. Het eerste deel van de digitale les verscheen op donderdag 19 januari en wordt maandelijks aangevuld met een nieuw onderwerp. Zowel tekst als design wordt voorzien door Young Crowds, specialisten in educatieve content.

Interactief

In het eerste deel van de digitale les leren kinderen op een interactieve manier hoe de vesting in het moeras van de familie Hoen sinds de dertiende eeuw is uitgegroeid tot de residentie die het nu is. Met leuke wetenswaardigheden, bijvoorbeeld over de bouw van de toren, die wel zes jaar duurde. En over waarom het graven van een slotgracht in de zestiende eeuw heel hard nodig was.

 

ZIE OOK: Musketiers festijn 2015 Kasteel Hoensbroek

 

Het tweede deel van de digitale les van Kasteel Hoensbroek gaat over de adellijke mensen die in het kasteel gewoond hebben. Leerlingen die de les volgen, leren dat de bewoners in de 17e en 18e eeuw mooie kleren droegen. Volgens de laatste Franse mode hadden de dames wijde rokken aan en de heren droegen een driedelig pak en een pruik. In het kasteel woonde ook personeel, zoals keukenmeiden, poortwachters en een koetsier. Zij kregen niet alleen in geld betaald, maar ook in spullen.

 

 

De volgende delen van de digitale les gaan onder andere over eten in het kasteel, de buurlanden, musketiers en de nieuwe kasteelbelevenis project Code M, die vanaf eind juni 2015 in Kasteel Hoensbroek te bezichtigen is. Er kan vanaf ieder moment ingestapt worden in de digitale les; de lessen blijven op elk moment beschikbaar en vormen samen een interactieve serie. De lessen zijn beschikbaar via www.youngcrowds.nl/kasteelhoensbroek.

Comments are closed.