Musketiers festijn 2015 Kasteel Hoensbroek

In afwachting van de Film “Code M”, en de gelijknamige kasteel-belevenis later deze zomer, neemt Kasteel Hoensbroek je alvast mee naar de 17e eeuw!
kasteel-hoensbroek

Historie: Adriaan Hoen, vrijheer van Hoensbroek

Met Adriaan Hoen (kasteelheer van 1631-1675) gaan we terug in de tijd naar 1643. Hij begint aan de verbouwing van zijn kasteel ter eren van 250 jaar Hoensbroek. Dat uiterlijk bepaalt tot op de dag van vandaag het kasteel. Adriaan Hoen leefde in de tijd van de musketiers en het beleg van Maastricht. De Franse musketiers hebben zijn kasteel bezocht en wij gaan kijken hoe het er toen aan toe ging.

 

ZIE OOK: Nieuwe kasteelbelevenis

 

“Ridders te Paard” vertelt het verhaal van D’Artagnan en de drie musketiers. Een verhaal over heldendaden, ridderlijkheid en echte vriendschap; een voor allen, allen voor een! In een spectaculaire show met zwaardgevechten, vuur en spectaculaire stunts wordt u mee terug in de tijd genomen. Kom kijken naar het ridderkampement en bezoek de Middeleeuwse markt waar van alles te doen is voor jong en oud.

 

 

Adriaan Hoen heeft handelaren uitgenodigd met houten speelgoed, kleding, en andere voorwerpen uit die tijd. De kinderen kunnen ponyrijden en iedereen mag pijl en boog schieten. Voor de meisjes is er natuurlijk de prinsessentent, met feeërieke jurken. U kunt zich laven aan echte Mede (honingwijn) en een Middeleeuws broodje. Er zijn acrobaten, een muzikale nar, waarzegster en Middeleeuwse spelen. Op de zondagen is er een harp concert en een viool ensemble en op zaterdag en de maandag komt het trio 2violen&1Bas, een top act. Een verhalenverteller vertelt hoe verhalen ons verbonden in de oude riddertijd en hoe ze dat nog steeds doen, want verhalen zijn van alle tijden. Romantiek en Hoofsheid zijn eeuwige thema’s.

Bezoek ook het kasteelmuseum

Het slotgebouw van Kasteel Hoensbroek is tijdens dit festijn open. Deze burcht is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. U kunt hier meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken bewonderen, van de hemelbedden uit de 18e eeuw tot diep in de kerkers van de vroege Middeleeuwen.

Nieuw op Kasteel Hoensbroek is vanaf juni 2015 een interactieve tentoonstelling in Musketiers-thema “De-Kasteelbelevenis-Code M”. Kasteel Hoensbroek neemt met deze belevenis als partner deel aan het filmproject “Code M”. Deze film is vanaf juni te zien in de Nederlandse bioscopen.

Comments are closed.