850.000 buitenlandse bezoekers verwacht tijdens Pasen

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 850.000 buitenlandse toeristen een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit zijn er zo’n 50.000 minder dan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 500.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er 100.000 minder dan vorig jaar. Met name het feit dat Pasen vroeger in het seizoen valt en de wisselvallige weersverwachting zorgen voor deze dalingen. Dit jaar valt Pasen op 5 en 6 april. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen.
pasen-2015-schapen

Meest bezoekers uit buurlanden

Van de 850.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting circa 65% uit Duitsland, 25% uit België en ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn met name Amsterdam en de andere grote steden, de Bollenstreek, de kust en diverse paasevenementen.

 

ZIE OOK: Een prachtig bloeiend Keukenhof is hét Paasuitje

 

Voor dit jaar verwacht NBTC dat er zo’n 300.000 Nederlanders op paasvakantie gaan in eigen land. Dat zijn er 50.000 minder vergeleken met vorig jaar. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie tijdens Pasen is de bungalow. Daarnaast zijn ook kamperen en accommodaties met een vaste standplaats populair, alhoewel het weer hier een grote(re) rol speelt. Zo’n 200.000 Nederlanders (-50.000) gaan naar het buitenland voor het lange paasweekeinde, met name de buurlanden België en Duitsland zijn populair.

 

 

Laat boeken en luxe

De trend van laat boeken zet zich voort en (extra) luxe en bijzondere accommodaties zijn dit jaar populair. Mede vanwege het wisselvallige weer verwacht de sector een grote vraag naar lastminutes met name op weersonafhankelijke parken en campings.

Comments are closed.