Hollands glorie in Frans hotel Les Landes

Breng ondernemersdrang en gastbeleving bij elkaar en je krijgt prachtige toeristische pareltjes. Nederlanders zijn daar goed in en dat bewijzen Nancy en Iwan met Hôtellerie La Petite Couronne. Een zalige, eigentijdse hide-away in het zuidwesten van Frankrijk.

hotel-la-petite-couronne-dutchtub

Ruimte voor persoonlijke aandacht

Intiem en persoonlijk, dat waren de sleutelwoorden waarmee dit Hollandse stel hun droomplek creëerde. La Petite Couronne ligt in Saint-Cricq-Chalosse, zo’n nooit-van-gehoord dorpje, op 2 uur rijden van Bordeaux en 1 uur van Biarritz. Zij bouwden er dit volledig uit hout opgetrokken stulpje, omgeven door een megagrote tuin. Ondanks dat ruimte hier geen probleem is, besloten ze om toch maar 10 kamers te voorzien. De inrichting is modern en de variatie in kleurnuances geeft elke kamer zijn eigen karakter. Ander pluspuntje: door de kleinschalige opzet, heeft elke kamer een magnifiek uitzicht op de mooie heuvels van Chalosse.
hotel-la-petite-couronne-hotel-kamer

 

 

Poolhouse en Dutchtub

De sfeer is ongedwongen en vooral gastvrij; lokaal aperitief bij aankomst, ontbijt in het poolhouse. Ja, dit kekke en kloeke tuinhuis met veranda vind je bij het zwembad. Overdag met DIY-service voor een drankje en/of hapje. Bij mooi weer schuif je vanzelf door naar het naastgelegen loungeterras of strijk je neer in een ligstoelen of hangmat langs het zwembad. En voor het ultieme zengevoel is er de Dutchtub. Dit bad wordt op hout verwarmd en staat op het rustigste plekje met het mooiste (sterren)uitzicht!

 

ZIE OOK: Ontspannen en voordeling per trein naar Zuid-Frankrijk

Nieuwste aanwinst: een restaurant

Nederlanders zijn niet alleen ondernemend maar zien ook altijd kansen. Dus toen vorig jaar het statige pand aan de overkant vrijkwam, besloten ze deze over te nemen en in te richten als eigentijds restaurant voor lunch en diner. De biologische keuken is geïnspireerd op seizoensproducten. Dit tot vreugde van de lokale boeren. Inmiddels is l’Auberge du Laurier behalve een culinair adres voor de gasten inmiddels ook een bonne adresse voor de locals.
hotel-la-petite-couronne-restaurant

Bezoektips van Nancy en Ivan

“Wij kennen de streek inmiddels op ons duimpje en delen graag onze insidertips en adresjes, of het nu gaat om wijnproeven, Frans Baskenland verkennen, naar het Spaanse San Sebastian (zo’n gave stad en maar anderhalf uur hiervandaan!) of een dagje strand. Wij kunnen zelfs een picknickmand meegeven, vol met lokale lekkernijen als je er de hele dag op uit wilt.”

Nancy & Iwan van La Petite Couronne

Nancy & Iwan

Meer info op www.lapetitecouronne.nl. Het hotel is één van de adresjes, gespot door frankrijk.nl, inspiratieplatform voor bijzondere insidertips, de laatste reistrends en nieuwe of bijzondere vakantie-adresjes in Frankrijk.

hotel-la-petite-couronne-lounge-terras

hotel-la-petite-couronne-poolhouse

hotel-la-petite-couronne-zwembad

ontbijtspot-bij-la-petite-couronne

Comments are closed.