Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum

In het paasweekend worden gezinnen met (klein)kinderen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen getrakteerd op extra veel paasplezier. Ga met de paasspeurtocht langs alle hoeken en gaten van de huisjes en gebouwen in het buitenmuseum.
pasen-zuiderzeemuseum

Zodra de opdrachten goed zijn volbracht, krijgen de speurders een verrassing. Op eerste en tweede paasdag lopen er paashazen rond in het buitenmuseum om paaseitjes te verstoppen. Het Zuiderzeemuseum is tijdens de Paasdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Demonstraties

Naast deze activiteiten zijn er verschillende demonstraties en activiteiten zoals de verkleedkist, Oudhollandse spelletjes en een schrijfles. In het knutselatelier kunnen kinderen aan de slag met het beschilderen van een paaskuikentje of het maken van een vrolijk paasklompje.

 

ZIE OOK: Een rariteitenkabinet vol reisherinneringen

 

Het buitenmuseum is vanaf zaterdag 28 maart weer open voor publiek. Dit jaar ontdekken bezoekers binnen het thema Reis je rijk allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir.

 

 

Comments are closed.