Waarom de Paasvakantie je geen windeieren legt

Recent onderzoek van de wereldwijde reiszoekmachine Skyscanner laat zien dat zo’n veertig procent van de reizigers Pasen niet als vakantiemoment ziet.Terwijl Pasen juist hét moment is om ertussenuit te gaan. Dat slechts dertien procent van de respondenten die aan het onderzoek van de wereldwijde reiswebsite deelnamen, zegt zich te verheugen op een paastripje, geeft aan hoe makkelijk verwachtingen te overtreffen zijn met een vakantie rond 5 en 6 april dit jaar.
skyscanner-1

Skyscanner geeft je vijf redenen waarom je voor Pasen beter naar vliegtickets dan naar eieren kunt zoeken. Volgens de Britse psycholoog Rebecca Spelman, die meewerkte aan het onderzoek, is het niet alleen de zon die tijdens een paasvakantie zijn werk doet: “Alleen al het boeken van een voordelige trip komt je humeur zeer ten goede.”

1.Ontsnap aan eerstekwartaalstress

Zou dat mogen bij scrabble®: eerstekwartaalstress? Volgens 34 procent van de werkende mensen is het nu de drukste, meest stressvolle periode van het jaar. Met Pasen heb je dus een perfect moment te pakken om er tussenuit te gaan. Spelman:

Teveel werk veroorzaakt stress en daar kun je in je dagelijks leven best last van krijgen. En hoe langer het duurt, hoe erger fysieke en mentale klachten kunnen worden. Vermoeidheid, moeite met concentreren, snel geïrriteerd? Er even tussenuit helpt.

2.De kou eruit

Korte dagen en koud, grauw weer. Ze werken niet positief op je gemoed. Wat zonneschijn kunnen we ondertussen in april allemaal wel gebruiken. Spelman: “De korte, winterse dagen kunnen je natuurlijke bioritmen en hormoonbalans negatief beïnvloeden, waardoor we ons soms down voelen. Juist met Pasen kun je wel een oppepper gebruiken. En niet alleen de zon draagt hieraan bij. Ook het boeken van je trip is ontzettend goed voor je humeur.”

 

 

3. Vaker is beter dan langer

Het onderzoek toont aan dat de helft van de reizigers een periode van meer dan vier maanden tussen twee vakanties laat, en vijftien procent zelfs negen maanden. Het blijkt echter dat regelmatig er even kort tussenuit gaan een effectievere manier van vakantie vieren is. Waarom? Omdat je bij langere vakanties went aan je vrije tijd. Bij korte vakanties geniet je er bewuster van. Spelman stelt het zo: “Een effectievere manier van vrije tijd is kortere vakanties nemen en dat elke drie tot vier maanden. Dit in plaats van één grote vakantie per jaar.” Dus ben je sinds de Kerst nog niet weggeweest? Pak je kans met Pasen. Oftewel: breek het jaar, tik een eitje.

4.Kick van een koopje

Iets anders waar je rond Pasen (nou, eigenlijk altijd) vrolijk van wordt, is een koopje. Spelman verklaart nader: “Een koopje heeft een positief effect op het gemoed van mensen, je voelt je hierdoor slim, handig en het geeft een voldaan gevoel.” De vliegticketprijzen zijn over het algemeen aanzienlijk lager dan in de zomervakantie. Combineer dit met de psychologische voordelen en je kiest eieren voor je geld met een vakantietrip tijdens de Paasdagen.

 

ZIE OOK: Val Thorens dé tip voor een wintersport met Pasen

 

5. Overtref verwachtingen

Het lijkt een inkoppertje – en ja, dat is het ook. Maar doordat slechts dertien procent van de respondenten zich verheugt op een vakantie met Pasen, zijn de verwachtingen voor een vakantie in die periode dan ook laag in vergelijking met die voor een zomervakantie of wintersport, en dus eenvoudig te overtreffen. “Desalniettemin geeft zo’n trip een sterk voldaan gevoel en stimuleert de algehele gemoedstoestand”, constateert Spelman. Linda Hoebe, Country Marketing Manager bij Skyscanner:

Ons onderzoek toont ook nog eens aan dat een paastrip niet alleen goed voor je humeur is, maar ook voor je portemonnee. De meeste Europeanen zijn gewend aan een lange vakantie in de zomer en zien dat als hun ontsnapping aan het dagelijks leven. Maar ze zouden eens serieus moeten overwegen er met Pasen tussenuit te gaan

Comments are closed.