Düsseldorf vintage walhalla voor fashionistas

In het lijstje meest favoriete bezigheden tijdens een stedentrip zal winkelen een hoge plaats innemen. Maar vrijwel alle grote steden in Europa bieden hetzelfde arsenaal aan merkketens: het winkelaanbod lijkt overal steeds meer op eenheidsworst.
header-dusseldorf-shoppen

Wil je de gevestigde namen eens links laten liggen, dan is winkelen in het nabijgelegen Düsseldorf een verademing. De stad grossiert in tientallen kleine alternatieve boetiekjes waar je nog door de eigenaar zelf geholpen wordt, rariteitenwinkels, tweedehandswinkels, vintage locaties, sfeervolle koffieshops, hippe restaurants en dat op slechts korte afstand van het centrum. Een zeer divers winkelaanbod vind je met name in de wijken Bilk, Flingern, Medienhafen, Friedrichstad en Derendorf. Een overzicht van het alternatieve winkelaanbod vind je in de brochure ‘Places to be’.

Altstad

Ook in het kloppend hart van Düsseldorf vind je natuurlijk kekke shops. Een trip down Memory Lane kan door de bakken met langspeelplaten door te spitten in de oudste platenzaak van Düsseldorf – Hitsville. Ze verkopen er CD’s en LP’s van Beatles tot en met Zappa en Kraftwerk tot en met Toten Hosen. Het interieur dateert ook uit de langspeelplaat era. Wallstrasse 21.

 

ZIE OOK: Düsseldorf Airport komt met meer dan 190 bestemmingen

 

In de wijk Unterbilk is het lekker struinen in veel aparte winkeltjes. Op de schappen van designwinkel null:zwo:elf ligt voornamelijk kleding van jonge ontwerpers en nieuwe labels. Ze verkopen er ook tassen, speelgoed, boeken, zonnebrillen en meer. Adres is Lorettostrasse 4. Iets verderop in deze straat vind je Romantiklabor – door het tijdschrift Living & Architecture uitgeroepen tot een van de leukste winkels in Duitsland – ieder item en voorwerp in de winkel is handgemaakt. Lorettorstrasse 32.
null-zwo-elf_01

 

 

Kleidsam had ‘Kleinsam’ kunnen heten: het is een kleine winkel in een mooi oud pand, vrouwenkleding dat je in Berlijn en andere mode-metropolen vindt, koop je hier tegen redelijke prijzen. Neusser Strasse 123.
Ausstellung

Flingern

Hét adres in de wijk Flingern, is de Ackerstrasse en de zijstraten. Een populaire winkel is Lieblingsstücke die sinds oktober 2005 gerund wordt door Susanne Weipert. Ze verkoopt uitsluitend tweedehands dameskleding. Bruchstrasse 1.

Het is een soort klein warenhuis met een voor ieder wat wils aanbod – Hausfreund. Of zoals ze het zelf omschrijven: ‘For kids to pensioners, scene freaks to corporate slaves will all find something that’s just perfect’. Babykleding, tassen, foto’s, interieurspullen, keukengerei, noem maar op, alles is naar eigen ontwerp en zelf gefabriceerd. Ackerstrasse 155.

Hausfreund in Dusseldorf

Hausfreund

Een klein winkeltje met de uitstraling van een kunstgalerie – dat is Damenwahl. Dameskleding van verschillende ontwerpers worden aangeboden, alles is handgemaakt. Alleen kleding dat volgens het fair trade principe is vervaardigd, wordt verkocht. Ackerstrasse 106.

 

 

Een paar deuren verderop word je ontvangen door Christiane Koch die haar winkel Elementarteilchen runt. Ook zij biedt betaalbare tweedehandskleding, handtassen, en accessoires vanaf de jaren 50 tot 80, geïmporteerd uit de Verenigde Staten. Voor een impressie van de kleding ga naar de button ‘Galerie’ op haar website. Ackerstrasse 125,

Feen & Kobolde

Misschien heb je er nooit van gehoord: merken als Anna Scott, Mais il est ou le soleil, Elfenhaut of Atoll Palme. Reden temeer om dan juist de – what’s in a name – kledingwinkel Feen & Kobolde (feeën en kabouters) binnen te lopen. Er hangt voornamelijk dames- en kinderkleding aan de rekken maar jongeren vinden er ook coole skate- en surfkleding. Nordstrasse 80.

Rebel’s Garage

Het begon met het zelf vervaardigen van T-shirts en skateboarden in de slaapkamer thuis, maar dat werd al gauw te klein. Onder de naam Rebel’s Garage openden zij een eigen winkel waar ze T-shirts, sweaters, jacks, jeans en sjaals verkopen rondom het thema skateboarden. Tevens hebben ze een enorm assortiment aan longboards en accessoires. Gneisenaustrasse 10.

Oxfam

Het behoeft nauwelijks toelichting: Oxfam is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die strijd tegen armoede in de wereld. Het bordje bij de voordeur zegt genoeg: ‘You donate things to us you no longer need, and we sell them for charity’. In de winkel is een bonte verzameling te koop: kleding, accessoires, huishoudelijke items, CD’s, speelgoed en meer. Nordstrassse 9.

Personal shopper

Kom je er zelf helemaal niet meer uit, dan kun je een personal shopper boeken. Ze brengt je niet alleen langs een groot aantal winkels, je krijgt advies qua kleur, stijl en modetrends. Duur is 2 uur, het kost 140 euro voor 2 personen en kan per uur verlengd worden. Tevens kan een personal-shopper-hotelarrangement geboekt worden.

h2>Verblijfsarrangement

Düsseldorf-Tourismus & Marketing heeft een Düsseldorf à la Card arrangement met een overnachting in een hotel naar keuze inclusief ontbijt, en een Düsseldorf Card. Prijs vanaf €49,- per persoon voor een tweepersoonskamer tot €95,-, afhankelijk van het aantal sterren.

 

 

Comments are closed.