Driekwart Nederlandse stellen droomt van een ultieme reis

Uit onderzoek in opdracht van Nationale-Nederlanden onder 1000 samenwonende stellen blijkt dat meer dan driekwart van de Nederlandse samenwonende stellen graag een ultieme of droomreis wil maken.
droomreis-onderzoek-nationale-nederland

Een droomreis duurt langer dan een gemiddelde reis en de meeste samenwonende stellen (29%) zouden het liefst een maand op vakantie gaan. Daarna is de favoriete periode drie weken (21%) en 13% zou het liefst twee weken de biezen pakken. Elf procent van de respondenten zou zelfs zes maanden of langer op reis gaan. Australië is daarbij met 32 procent de populairste bestemming. Op plek twee staat Noord-Amerika met 26% en op plek drie staat Zuid-Amerika met 20%.

Sabbatical/verlof

Niet iedereen heeft genoeg vakantiedagen bij zijn werkgever om een langere reis te maken. Meer dan de helft van de respondenten zou daarom graag een sabbatical (onbetaald verlof) opnemen om de droomreis te kunnen maken. Deze bereidheid neemt wel af naarmate men ouder wordt. In de leeftijdsgroep 18 tot 24 jaar zou 75% met onbetaald verlof gaan, bij de groep tussen 35 en 45 jaar is dit 44%. Mogelijk speelt het hebben van kinderen hierbij een rol.

Rustige activiteiten

De meeste stellen willen het rustig aan doen op hun droomreis. Bijna de helft van de ondervraagden noemt wandelen als favoriete activiteit. Op plek twee en drie staan minder alledaagse activiteiten. Zo gaf 39% aan graag te gaan snorkelen of duiken en 34% noemde een safari als droomactiviteit.

Vakantiegeld belangrijkste bron

De droomreis moet voornamelijk worden bekostigd met (opgespaard) vakantiegeld. Zes van de tien ondervraagden gaf dit aan. Daarnaast zou 30% geld opzij zetten, onder andere door te besparen op grote uitgaven. Kleinere groepen wachten op geld uit een externe bron, zoals een bijdrage van de ouders of een erfenis (beiden 3%).

 

 

Let op onder- en oververzekering

Uit het onderzoek van Nationale-Nederlanden blijkt dat vier van de tien mensen niet goed weet wat hun reisverzekering wel en niet dekt. Het risico op onder- of oververzekering ligt daardoor op de loer. Check daarom altijd goed je polis en je dekking voordat je op reis gaat. Een reisverzekering met annulering vergoedt bijvoorbeeld maar tot een bepaald bedrag de schade bij annulering. Let ook op of het land van bestemming wel onder de dekking valt. Ook vallen de medische kosten die je in het buitenland mogelijk maakt niet altijd binnen je zorgverzekering. Dan is het sluiten van reisverzekering met medische dekking ook iets om over na te denken.

Comments are closed.