Nieuwe kasteelbelevenis opent in 2015

In Kasteel Hoensbroek is vanaf juni 2015 de belevenis “Code M” te bezoeken, een interactieve “tentoonstelling” in musketiersthema, rondom de eveneens in juni 2015 te verschijnen familiefilm. Kasteel Hoensbroek neemt met de belevenis als partner deel aan het filmproject “Code M”.

kasteel-hoensbroek

Code M belevenis

De “Code M” belevenis in Kasteel Hoensbroek wordt gebaseerd op de “Code M” film, op historische informatie over het thema musketiers en de vraag “hoe maak je een film?” Centraal in de belevenis staan de waardes uit de film: moed, flair, loyaliteit, eerlijkheid, trouw en doorzettingsvermogen. De nieuwe belevenis in Kasteel Hoensbroek in Nederland opent in juni 2015 en is te bezoeken tot zomer 2017.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 

De film “Code M” vertelt het verhaal van de eigenwijze Isabel (11) die samen met haar neef Rik (13) en vriend Jules (12) op zoek gaat naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. In de film spelen bekende namen mee als Derek de Lint, Joes Brauwers, Nina Wyss, Senna Borsato en André Rieu. De speelfilm “Code M” verschijnt in juni in de Nederlandse bioscopen en is geproduceerd door Bijker Film & TV en Elbe Stevens Films in coproductie met het Belgische Living Stone en in samenwerking met de AVROTROS.

 

 

Samenwerking

De speelfilm “Code M” is een onderdeel van een serie producten met hetzelfde thema; waaronder een (gratis)educatief pakket voor alle Nederlandse basisscholen, de Jeugdroman van Ineke Mahieu, diverse (Eu)regionale wandelroutes en de belevenis “Code M” in Kasteel Hoensbroek. De belevenis bij Kasteel Hoensbroek in Nederland is het meest permanente en langdurige onderdeel van de samenwerking.

Comments are closed.