De spectaculaire fietsroute La Véloscénie

La Véloscénie is een spectaculaire fietsroute die de Parijse Notre-Dame verbindt met de Mont-Saint-Michel. Ze telt 450 km bewegwijzerde fietspaden via rustige, groene landwegen en toont u onderweg de geschiedenis van Frankrijk. U fietst namelijk langs 5 monumenten die een plaatsje kregen op de werelderfgoedlijst van de Unesco maar u doorkruist ook de natuurparken van de Haute Vallée de Chevreuse, de Perche en Normandie-Maine.
10-2-fietsen-op-betond

 

ZIE OOK: ‘Asten klinkt in de Notre Dame’

 

Tochten

In de 22 etappen en rondritten vindt elke liefhebber van de tweewieler zijn gading. De tochten tellen tussen de 20 en de 60 km en kunnen gecombineerd worden tot een meerdaagse trip. Langs de hele route kunnen fietsers ook gebruik maken van allerhande vormen van dienstverlening met de kwaliteitsgarantie van het label ‘Accueil Vélo‘ (logiesverstrekkers, fietsenverhuurders, bureau voor toerisme en bezienswaardigheden). Zie zelf hoe deze fietsroute de Parijse Notre-Dame verbindt met de Mont-Saint-Michel.

 

 

Comments are closed.