Een handige city guide voor je Kopenhagen trip

Het mooie Denemarken is een populair vakantieoord voor jong en oud. Blikvanger is natuurlijk de bruisende hoofdstad Kopenhagen, ook wel het design Mekka van Europa genoemd. Deze veelzijdige stad biedt voor ieder wat wils; naast het niet te onderschatten historische erfgoed vind je er velen musea, interessante bezienswaardigheden, meeslepende attracties en leuke shopadresjes. Het Kopenhaags avontuur wordt nog aanlokkelijker als je weet dat de meeste bezienswaardigheden zich op wandelafstand van elkaar bevinden.

Download de handige shoppingguide van Kopenhagen van Westwing

Download de handige shoppingguide van Kopenhagen

Wat voor reiziger ben jij?

Een keuze maken uit al het moois dat Kopenhagen te bieden heeft, is niet eenvoudig. Dromerige reizigers moeten zeker eens gaan kijken naar het standbeeld van de kleine zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen. Voor de hippies onder ons is er het alternatieve Christiania, een groene, autoloze buurt, die met zijn publieke workshops, galerijen en muzikale onderonsjes doet denken aan de vrijgevochten communes uit de jaren zestig.

 

ZIE OOK: Ontdek de shop in Kopenhagen met moderne huurfietsen

 

Een bezoekje aan Amalienborg, de winterresidentie van het Deens koningshuis, mag zeker niet ontbreken als je een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur en Koninklijke weetjes. Maar ook fashionista’s kunnen hun hart ophalen in Kopenhagen. Meer bepaald in Strøget, de langste autovrije winkelstraat ter wereld, waar je zowel dure merken als budgetvriendelijke winkels vindt. Wij kunnen je alvast deze shoppinguide aanbevelen.

Kopenhagen is een stad in Denemarken waar je gemakkelijk verliefd op wordt. Have fun!

Comments are closed.