France Montagnes lanceert Lenteskiën in Frankrijk

France Montagnes, de overkoepelende organisatie ter promotie van de Franse bergen, lanceert dit winterseizoen een nieuw concept: Lenteskiën in Frankrijk. Het concept wordt zowel in Frankrijk als internationaal onder de aandacht gebracht
lente-ski-frankrijk

Voordelen van skiën in de lente

De lente is een uitgelezen seizoen voor de wintersport. De dagen zijn langer, de temperatuur hoger en de sneeuw is in Frankrijks hooggelegen skigebieden in uitstekende staat. Volop gelegenheid dus om naast het skiën ook andere activiteiten te ondernemen, zoals lekker eten, sneeuwschoenwandelen, après-skiën in de zon of genieten van de talloze evenementen die worden georganiseerd. En misschien wel de belangrijkste redenen: de prijzen zijn laag en het is een stuk minder druk.

 

ZIE OOK: Meer dan skiën alleen in Serre Chevalier

 

200297628-001

Evenementen deze lente

In La Plagne vindt dit jaar voor het eerst Subli’Cimes plaats van 5 tot 16 april. Op 6 bergtoppen in het skigebied word je ondergedompeld in 6 verschillende sferen: van een beachparty met cocktailbar, barbecue en strandstoelen tot het zen-thema met sauna’s, massages en tai chi-lessen. Het programma van de Spring Final in Les Arcs mixt concerten op meer dan 2000 meter hoogte met slacklinen, watersliden en human bowling. In Les Portes du Soleil vindt van 18 tot en met 22 maart Rock the Pistes plaats, een groot festival met pop-up concerten op de piste die dagelijks van locatie veranderen. Onder andere Selah Sue en Will and the People staan op het programma. In Val Thorens is skiën tot het eind van de meivakantie mogelijk en staat zoals ieder jaar weer de welbekende Dutch Week op het programma. In Tignes vindt in diezelfde week de Family Jam plaats, een Nederlands lente-evenement voor gezinnen.

Aanbiedingen van wintersportplaatsen

Verschillende wintersportplaatsen zetten in op de komst van gezinnen. Zo krijgen kinderen in Serre Chevalier bepaalde producten die hun ouders kopen gratis (bijvoorbeeld skipas, skihuur, lessen, hotelkamer of menu). Tijdens de Junior Foliz in Les 2 Alpes (20-24 april) krijg je een gratis kinderskipas bij aankoop van een volwassenenskipas en in Chamrousse kost een kinderskipas tijdens het paasweekend slechts € 1,-.

 

 

Châtel heeft een een speciaal activiteitenpakket samengesteld voor niet-skiërs. Met een sneeuwschoenwandeling, proeverij, massage in de spa en rondleidingen door musea en historische panden hoeven ook niet-skiërs zich geen moment te vervelen.

Comments are closed.