Meer dan skiën alleen in Serre Chevalier

Serre Chevalier ligt in de Zuidelijke Franse Alpen en bestaat uit 13 kleine dorpjes. Het gebied is nog relatief onbekend bij Nederlanders. Het gebied heeft meer dan 250 kilometer(!) aan pistes en is erg sneeuwzeker.

Pistenbully Serre Chevalier

Zin in een extra unieke ervaring? Ga ‘s ochtends mee omhoog met de pistenbully! Om 6 uur ‘s ochtends stap je in het donker in en begint aan de tocht naar boven. Als je naast de chauffeur plaatsneemt en geniet van de prachtige en eenzame omgeving voel je je sprakeloos. Wat is dit mooi! Uiteindelijk zie je de zon opkomen (als je mazzel hebt met het weer) en geniet van een lekker ontbijtje. Daarna ga je dan als één van de eersten de piste af.

 

 

Volgens de locals schijnt er 300 dagen per jaar de zon. Sunblock mee dus. Er is een goede diversiteit aan groene blauwe, rode en zwarte pistes. Of je nou een ervaren skiër bent of niet: er is voor ieder wat wils. Er is een snowpark en ook een videozone waar je jezelf kunt laten filmen op de ski’s. Het filmpje kun je erna terugkijken door het nummer van je skipas in te vullen op de website.

Heeft bovenstaande je nog niet overtuigd om richting Serre Chevalier te gaan? Wat het gebied zo leuk maakt zijn niet alleen de fijne pistes, de zon, en de goede sneeuw. Er is naast skiën of boarden nog veel meer leuks te doen.

Zo kun je er verrukkelijk eten. Als je van lekker eten houdt – en wie houdt daar niet van? – kun je in een van de pisterestaurants bijvoorbeeld genieten van een lekker stoofpotje van hertenvlees, filet mignon of steak tartare. En toe een fantastische chocolademousse of crème brulee. Vele malen smakelijker dan de schnitzel die ik uit Oostenrijk gewend ben. Niks simpele kost, maar genieten van lekkere en goed bereide Franse gerechten en dito wijnen. Bon appétit!
creme brulee

Wil je naast sportief genieten ook een beetje cultuur snuiven in Serre Chevalier? Er is een ‘nomadendorpje’ met verschillende hutten en tipi’s waarin je een aantal fototentoonstellingen kan bekijken. Midden op de piste. Buiten in de sneeuw staan alvast een aantal foto’s tentoongesteld die zeker je aandacht zullen trekken om even te komen kijken. Een culturele break tussen het skiën door en de mogelijkheid om je even te warmen in de tenten.
Serre Che1

Ontspannen na het skiën? In Monêtier-les-Bains, één van de dorpen in de vallei, is een thermale bron. Al sinds de Romeinse tijd zijn hier traditionele badhuizen gevestigd, en vandaag de dag is er een enorm complex, Les Grands Bains, met natuurlijk warm bronwater. Je vindt er een binnen-en buitenbad, sauna’s, een stoombad, en een jacuzzi buiten in de sneeuw. Heel fijn om na het skiën hier je vermoeide lichaam tot rust te kunnen laten komen.les grands bains

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.