Van Gogh vormt inspiratie voor het mooiste lentepark ter wereld

In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Dit moment wordt door Keukenhof aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren. ‘125 jaar inspiratie’ en nog steeds blijft de kunstenaar velen inspireren. Het Keukenhof thema voor 2015 is Van Gogh.
keukenhof-van-gogh

Inspiratie

Van Gogh vormt inspiratie voor de bloemenshows, de nieuwe Selfie-tuin en een spectaculair zelfportret van Van Gogh in tienduizenden tulpen. In oktober zijn de bollen voor bloembollenmozaiëk van Vincent van Gogh geplant.

 

ZIE OOK: Spectaculair zelfportret Van Gogh in de Keukenhof

 

Dit bloembollenmozaiëk is een highlight is het themajaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2 en is geplant in verschillende kleuren tulpen.In de Walk of Fame in Keukenhof bloeit “Vincent van Gogh” naast Rembrandt en Jan Steen. De werken van Van Gogh vormen daarnaast een prachtige inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Nieuw is de prachtige Selfie-tuin, geïnspireerd door de werken van Van Gogh, maar in een nieuw jasje gestoken.

 

 

In het hele land vinden activiteiten plaats op de verschillende plekken waar Van Gogh gedurende zijn leven heeft gewerkt en gewoond. Keukenhof heeft samen met de musea waar zijn werk wordt bewaard de Van Gogh 2015 Tour opgezet. In het voorjaar bloeien in de tuinen van deze musea de Van Gogh tulpen die daar in het najaar door de Keukenhof tuinmannen werden geplant. Het Van Gogh Museum Amsterdam wijdt een tentoonstelling aan Munch en Van Gogh. Het Kröller Müller Museum in Otterlo laat schilderijen van Van Gogh zien, tijdens de tentoonstelling Van Gogh & Co. Het Noordbrabants Museum in Den Bosch toont 11 werken van Van Gogh en het verhaal van zijn geboorteprovincie. Keukenhof tuinmannenhebben bij de verschillende locaties de Van Gogh tulpenmix geplant….het wordt een kleurenpallet in het voorjaar.

Keukenhof is in 2015 geopend van 20 maart tot en met 17 mei.

Comments are closed.