Spectaculair zelfportret Van Gogh in de Keukenhof

Op donderdag 9 oktober heeft de Raad van Bestuur van Keukenhof de eerste bollen geplant van een zelfportret van Vincent van Gogh. 2015 is het Van Gogh jaar. Dit moment wordt door Keukenhof aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren.

keukenhof_lisse_interactiever

Zelfportret van Van Gogh

Hoogtepunt in het themajaar is het bloembollenmozaïek van een zelfportret van Van Gogh. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2 en is geplant in verschillende kleuren tulpen.
 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 
In de Walk of Fame wordt in de aankomende weken ook de “Vincent van Gogh” tulp geplant. De werken van Van Gogh vormen daarnaast een prachtige inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Keukenhof werkt tijdens het van Goghjaar nauw samen met het Van Gogh Museum en Kröller-Müller Museum in Nederland.

 

 

keukenhof

Comments are closed.