Avontuurlijke vaarvakantie zonder ervaring

Zie je het al voor je? Liggend op het dek van een prachtige boot, waan je je in een droomwereld. Omringd door Europese meren en rivieren, dobber je langs traditionele kustdorpjes en meer je aan in een van de vele karakteristieke havens. Een vaarvakantie met Le Boat, de grootste aanbieder van Europese vaarvakanties, maakt deze droom werkelijkheid – zelfs als je geen enkele vaarervaring of geen vaarbewijs hebt. Jij neemt het roer in handen – Le Boat legt alles helder voor je uit. Van knopen leggen tot de oven bedienen: schip ahoy!
le-boat

Vaarland

Nederland is een puur vaarland. Op de meren en rivieren rondom bijvoorbeeld Vinkeveen of bij het Friese Woudsend is varen met een boot een ervaring om nooit te vergeten. Le Boat biedt je de keus uit maar liefst zestig modellen – variërend van boten voor twee tot twaalf personen. Begin bij een van de 41 Le Boat-startplekken in Europa en laat het anker los voor een geweldige, door Le Boat uitgezette route. Het ruime sop wacht je op: er zijn wel tweehonderd routes om uit te kiezen. In Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Schotland, Italië, Frankrijk en – nieuw in 2015 – Polen.

 

 

Om je als beginnende schipper op weg – of eigenlijk: water – te helpen, geeft Le Boat je alvast vier vaartips voor het komende jaar. Er is voor elk wat vaars.

Tip 1: voor jonge, hippe vaders met hun kind

Hippe, jonge vaders die er met hun kind een weekend op uit willen, adviseert Le Boat een betaalbare vaartrip door het Caledonisch kanaal in Schotland. Daar maken vader en kind, te midden van de woeste natuur, een tocht met de stoomtrein over de wereldberoemde West Highland Railway – bekend van Harry Potter.

Tip 2: voor een onvergetelijk vrijgezellenweekend

Op zoek naar een onvergetelijke trip voor een vrijgezellenweekend? Dan is Canal du Midi in Frankrijk de ideale bestemming, met zijn tientallen restaurants aan de waterkant. Deze wijnstreek biedt genoeg vertier voor mooie avonden waarop een goed glas lokale wijn niet misstaat.

 

 

Tip 3: voor romantiek en ontspanning voor twee

Voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning en romantiek voor twee, tipt Le Boat een knusse bestemming in eigen land: Utrecht. Deze stad is de perfecte uitvalsbasis voor als je samen een weekend uit de hectiek van het gezinsleven en werk wilt ontsnappen.
le-boat-vrienden

Tip 4: voor een zonnig vriendenweekend

Voor de populaire vriendenweekenden beveelt Le Boat de zonnige Lagune van Venetië aan. Daar vind je het prachtigste zandstrand van Italië, waar je in de zomer heerlijk zwemt, zont of van een Italiaanse lunch geniet. ’s Avonds dineer en flaneer je samen over de boulevards, terwijl de avondzon op je gezicht schijnt.

Comments are closed.