Valentijns inspiratie: 5 x Romantisch dicht bij huis

Met nog een paar dagen te gaan, kijken we uit naar Valentijn. Vaak denken we aan romantische settings ver weg, maar een romantische dag met je geliefde kan ook dicht bij huis. De ambiance en romantiek van Parijs en Venetië vinden we gewoon in eigen land! Speciaal voor Valentijn selecteert TravelBird daarom 5 romantische bestemmingen in Nederland.
nederland-valentijn

1. Waddeneilanden

Een combinatie van duinen, strand, levendige natuur en 100% rust, oftewel de perfecte get-away voor jou en je partner. Maak een fietstocht over het eiland, lunch op één van de lokale terrassen en waag je aan het wadlopen. Zorg dat je van jouw eilandbezoek een onvergetelijke belevenis maakt!

2. Maastricht

Ervaar Maastricht een dag te voet. Bij aankomst met de trein begin je met een heerlijke wandeling vanaf centraal naar het centrum. Bezoek het Vrijthof, maak een wandeling langs de Maas en vergeet op de terugweg niet door het mooie stadsgedeelte Wyck te lopen (na de brug richting station naar rechts). Tussentijds een pitstop voor een warme chocolademelk met een puntje appeltaart. Maak je verblijf compleet met een heerlijke overnachting of een diner. Gegarandeerd een dag om niet snel te vergeten!

3. Giethoorn

Ze noemen het ook wel het Hollandse Venetië, aangezien het dorp wordt omringd door prachtige wateren. Kom tot rust en geniet van het uitzicht terwijl je wordt rondgevaren over de wateren van Giethoorn. Arrangementen zijn er te vinden in alle soorten en maten. Onttrek je aan de stadse drukte en mocht je nog tijd hebben, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de wereldberoemde hunebedden in het dichtbijgelegen Havelte.

4. Amsterdam

Onze hoofdstad heeft vele gezichten en is daarom ook een perfecte plek voor Valentijnsdag. Bezoek bijvoorbeeld het romantische bankje uit de filmhit “The Fault in our Stars” op de Leidsegracht of boek een candlelight cruise. Wanneer de avond is gekomen, is het uitzicht vanaf de Magere brug ook een absolute aanrader. Voor de nieuwste barretjes en restaurants moet je tegenwoordig in het “hippe” Oosten van Amsterdam zijn. Sluit hierna de avond af met luxe in het Manor Hotel.

 

ZIE OOK: Meer Valentijnsdag inspiratie

 

5. Rotterdam

Rotterdam staat waarschijnlijk (nog) niet in je top 3 van romantische steden. Deze dynamische stad heeft echter ontzettend veel te bieden. Overwin je angsten en beklim de Euromast, met na afloop een warme chocomel in de Oude Haven, of laat jezelf en je date gastronomisch verrassen in één van de wijnbarren op de Witte de Withstraat. In de avond varen jullie over de Maas tijdens een romantisch cruise diner, met een prachtig uitzicht over de verlichte maaskades en de Erasmus brug.

Waar neem jij je geliefde mee naar toe dankzij TravelBird?

Comments are closed.