Ik ga op reis en neem mee: de PENTAX K-S2

Op zaterdagochtend langs het voetbalveld, tijdens een fietstocht door de bossen en natuurlijk op vakantie. Uiteindelijk ben je vaker buiten aan het fotograferen dan je misschien denkt. Of je je nu in het grillige, onberekenbare Holland bevindt, op een Frans zandstrand of in de regenwouden van Costa Rica – outdoorfotografie vereist net wat meer van je camera. Met de nieuwe PENTAX K-S2 zit je sowieso goed. Die is namelijk stof- én weerbestendig.

pentax-k-s2

Dankzij zijn compacte formaat – de kleinste in de categorie stof- en weerbestendig ter wereld! – neem je ’m makkelijk overal mee naartoe. Ook handig: de wifi- en NFC-mogelijkheden (Near Field Communication) van de camera. Zo maak je onderweg heel veilig een back-up van je net gemaakte foto’s.

Veel modellen

Ga je voor altijd-goed-zwart of juist voor een van de natuur- of sportkleuren? Keuze genoeg met de kleurenservice van PENTAX. Alle modellen beschikken over een lcd-scherm met variabele hoek. Draai ’m bijvoorbeeld 180 graden om een selfie te maken. De LAN-functie op het toestel geeft je snel toegang tot smartphones en tablets. En met de NFC-functie is dat nóg makkelijker. Houd gewoon je K-S2 vlak bij een ander voor NFC geschikt apparaat en de verbinding is gemaakt. Dan is er ook nog de exclusieve Image Sync-app. Installeer ’m op je smartphone en bedien op afstand zonder enige moeite het diafragma, de sluitertijd en ISO-gevoeligheid van je camera. Of bekijk je gemaakte foto’s en deel ze meteen via social media, zoals Facebook. Zo houd je je vrienden altijd op de hoogte, waar ter wereld je ook bent.

 

ZIE OOK: Meeste bagageclaims deze zomer uit Spanje

 

De K-S2 heeft 3 standaard kleuren en 7 additionele kleurvarianten en is verkrijgbaar vanaf midden maart 2015. De retailadviesprijs is 799 euro.

 

 

Comments are closed.