Meeste bagageclaims deze zomer uit Spanje

Dit zomerseizoen genoten weer heel wat Nederlanders van een welverdiende vakantie. Voor Europeesche Verzekeringen begint daarna pas het hoogseizoen met de behandeling van alle schades op de reis- & annuleringsverzekeringen. Dit jaar neemt de smartphone een eerste plaats in de top 10 in, gevolgd door koffers en tassen. De meeste bagageschademeldingen kwamen deze zomer uit Spanje.

Zomer Schade Top 10 Bagage

1. Smartphone / mobiele telefoon 20%
2. Koffer / tas 15%
3. Zonnebril 9%
4. Bril 8%
5. Fotocamera 8%
6. Portemonnee / geld 6%
7. Sieraden / horloge 5%
8. Kleding 5%
9. Tablet 4%
10. Reisdocumenten / rijbewijs 4%

Uit Spanje de meeste schademeldingen

Populair vakantieland Spanje zorgt deze zomer voor de meeste schademeldingen. Daarna volgen Nederland, Frankrijk, Italië en Turkije. De schademeldingen uit Nederland betroffen zowel meldingen vanaf het vakantieadres in Nederland als vanaf Schiphol. Het betreft dan bijvoorbeeld verloren reisdocumenten of koffers die beschadigd op de band aangetroffen worden.

Smartphone en tablet verdringen videocamera en DVD speler

De videocamera en (portable) DVD speler nemen geen belangrijke plaats meer in de top 10 in. Smartphones en tablets nemen de functies van deze apparaten langzaam maar zeker over. Ook ziet de Europeesche dit jaar voor het eerst een voorzichtige toename van het aantal schades op e-readers.

Ziekte of overlijden belangrijkste reden voor annuleren

Verreweg de belangrijkste reden voor annuleren of het vroegtijdig afbreken van de vakantie is een ernstige ziekte of overlijden van de verzekerde of een familielid. Ook kreeg de Europeesche dit jaar veel schademeldingen binnen van reizigers die op vakantie in het ziekenhuis werden opgenomen. Andere veelvoorkomende redenen zijn echtscheiding en werkloosheid.

Comments are closed.