LEGOLAND Billund Resort breidt opnieuw uit

Het succesvolle LEGOLAND Billund Resort in Denemarken breidt dit jaar wederom uit. Vanaf het nieuwe seizoen zullen ook de gemeenten Varde, Esbjerg (incl. Ribe) en Middelfart officieel onderdeel uitmaken van het resort. Met de komst van twee gemeenten aan de westkust van Jutland en een gemeente aan de westkust van het eiland Funen zal het resort vanaf dit jaar een nog groter deel van Zuid-Denemarken beslaan.
legoland-billund-denemarken-voor-familie

Het resort bestaat verder uit familiepark LEGOLAND Billund, Hotel LEGOLAND, LEGOLAND Holiday Village, Vakantiepark Lalandia Billund, het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA, de steden Vejle en Kolding aan de zuidoostkust van Jutland en de gemeenten Billund en Vejen.

 

 

“Familiepark LEGOLAND is een sterke magneet die ook het toerisme aan de westkust kan helpen,” zegt burgemeester Erik Buhl van de gemeente Varde.

Vakantieparadijs van kust tot kust

Vakantieparadijs van kust tot kust met natuur, cultuur, attracties en winkelmogelijkheden”Familiepark LEGOLAND is een sterke magneet die ook het toerisme aan de westkust kan helpen,” zegt burgemeester Erik Buhl van de gemeente Varde. Ook de directeur van LEGOLAND, Christian Woller, is blij met de ontwikkeling van het resort. “Toen we in 2009 startten met het samenwerkingsproject met Lalandia en GIVSKUD ZOO hadden we de hoop dat LEGOLAND Billund Resort het zuiden van Denemarken van kust tot kust zou kunnen dekken. Met de toevoeging van de drie nieuwe gemeenten komen we nu weer een stap dichterbij dat doel. We kunnen nu ons aanbod voor de toerist uitbreiden met zowel culturele belevenissen als uniek natuurschoon en tal van bezienswaardigheden,” aldus Woller.

Plattegrond van legoland Billund

Plattegrond van legoland Billund

Beeldenjubileum en Brugwandelen

De kersverse partners in het resort presenteren ook nieuwe activiteiten en bezienswaardigheden.
Bij Varde ligt het Deense Waddengebied, een Nationaal Park dat onlangs werd benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. De vuurtoren uit 1900 markeert de meest westelijke landpunt van Denemarken en op het strand zijn nog bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden.

 

ZIE OOK: Indianententen ingewijd in LEGOLAND Holiday Village

 

Het Visserij en Maritiem Museum in Esbjerg heeft een nieuw zeehondencentrum (sælarium) en de imposante beelden aan zee ‘Man meets the Sea’ bestaan twintig jaar. Ribe, dat tot de gemeente Esbjerg hoort, is het oudste stadje van Denemarken en werd vorig jaar gekozen tot Mooiste Stadje van Europa. Het stadje biedt onder meer historische avondwandelingen met een stadswacht. In het Ribe Vikingcenter, waar huizen uit de Vikingtijd met grote precisie zijn nagebouwd, zijn regelmatig activiteiten, zoals de jaarlijkse grote Vikingmarkt begin mei, populair bij Nederlandse gezinnen.

In Middelfart, aan de oostkant van de Kleine Belt op het eiland Funen, is vanaf heden ‘brugwandelen’ mogelijk op 60 meter hoogte. In de Kleine Belt zijn regelmatig bruinvissen te zien, kleine walvis-achtigen die nauw verwant zijn aan dolfijnen. Elke tocht biedt plaats voor maximaal twintig personen en duurt ongeveer twee uur, inclusief veiligheidsinstructie. Alleen in wereldsteden als Sydney (Australië) en Auckland (Nieuw-Zeeland) werd tot voor kort een dergelijke activiteit aangeboden.

Nieuwe attracties in LEGOLAND, vakantiecentrum Lalandia Billund en GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA
De bekendste attractie van het LEGOLAND Billund Resort, het familiepark LEGOLAND in Billund, presenteert in het nieuwe seizoen de X-Wing Fighter uit het universum van Star Wars. Het grootste ooit van LEGO steentjes gebouwde model zal dit jaar uitsluitend in LEGOLAND Billund te zien zijn. Het is gebouwd van ruim 5,3 miljoen LEGO steentjes op een schaal van 1:1 met het model uit de film.
Vakantiepark Lalandia Billund biedt niet alleen moderne vakantiehuizen maar ook een 40.000m² groot indoor vakantiecentrum met onder meer restaurants, winkels, bowlingbanen, minigolf, een speeltuin en het grootste zwemparadijs van Scandinavië. De nieuwste attractie is hier de Wilde Rivier, voor wateravontuur in subtropische sferen.

In het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA in Give zijn vanaf het nieuwe seizoen slingerapen uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika te bewonderen. Dankzij onder meer hun bijzondere staarten kunnen zij zich zeer behendig en sierlijk van boom tot boom bewegen.

Nieuw interactief bezoekerscentrum over Deens Vikingverleden

Het plaatsje Jelling, nabij de stad Vejle, staat niet voor niets al twintig jaar op de UNESCO lijst van Werelderfgoed. Bij het witte kerkje in het plaatsje staan twee runenstenen, in de 10e eeuw opgericht door de Vikingkoningen Gorm de Oude en Harald Blauwtand (van Bluetooth). Gorm de Oude was de ‘oergrootvader’ van alle Deense vorsten. De monumenten worden ook wel gezien als de ‘geboorteakte’ van Denemarken, aangezien op één van de runenstenen de oudste inscriptie staat met vermelding van Denemarken als een natie en de Denen als een volk.
Komende zomer komt hier een nieuw bezoekerscentrum: Kongernes Jelling (het Jelling van de Koningen). Het zal een hands-on kennismaking bieden met de fascinerende geschiedenis van de runenstenen door middel van nieuwe, interactieve opstellingen.

Nieuwe stadswandelingen met smartphone en windsurflessen

De stad Kolding, aan de gelijknamige fjord aan de zuidoostkust van Jutland, biedt niet alleen winkelmogelijkheden, maar ook culturele bezienswaardigheden, zoals het Trapholt Museum en het Koldinghus. Vanaf het komend vakantieseizoen zijn er in Kolding stadswandelingen mogelijk via een smartphone app. Er is ook een windsurfschool waar je het populaire StandUpPaddle-surfen kunt leren. De school is opgericht door de vroegere wereldkampioene surfen Britt Dunkerbeck.

Comments are closed.