Integratie van Airbnb en Uber in zakelijk reisprogramma

Zakenreizigers maken steeds vaker gebruik van aanbieders als Airbnb en Uber. Maar zijn deze diensten een goede aanvulling op de zakelijke reisprogramma’s van travel managers? En met welke risico’s moeten ze rekening houden? Een nieuwe white paper van Advito, expert op het gebied van zakenreizen, bekijkt de deeleconomie vanuit het perspectief van de zakelijke travel manager.
sharing-economy

Graag gebruikt

“Zakenreizigers gebruiken deze aanbieders graag en hebben er in veel gevallen al ervaring mee. Toch aarzelen travel managers om de Airbnb’s en Ubers van deze wereld te integreren in hun reisbeleid. Nu de deeleconomie zich zo snel ontwikkelt, is het belangrijk dat ze weten wat de voor- en nadelen zijn en dat ze de juiste beslissingen nemen voor hun reisprogramma,” aldus Inge Stok, Director EMEA bij Advito.

 

ZIE OOK: De staycation op reis in eigen land

 

De white paper The sharing economy behandelt vijf belangrijke aandachtspunten: kosten, tevredenheid van reizigers, veiligheid, regelgeving en integratie in het reisprogramma. De white paper zet de specifieke voordelen en risico’s op een rij voor de twee grootste aanbieders: Airbnb en Uber. Op die manier kunnen travel managers beter bepalen of ze het gebruik ervan willen toestaan en zo ja, hoe ze het aanbod in hun reisprogramma kunnen integreren.

 

 

De deeleconomie verandert het beheer van zakenreizen en kan niet langer worden genegeerd,

aldus Inge Stok. “Het is niet zo onwerkbaar dat je het volledig moet uitsluiten zonder verder te onderzoeken. Tegelijkertijd is het ook niet zo probleemloos dat je reizigers het gebruik ervan kunt toestaan zonder enkele richtlijnen en controles in te voeren. Een evenwichtige aanpak is belangrijk.”

Webinar & white paper

Advito houdt twee webinars over de sharing economy en de impact op zakenreizen:

  • Op donderdag 5 februari om 15u met April Bridgeman, Managing Director, en Claire Ollivier, Senior Managing Consultant, registeren kan hier.
  • Op dinsdag 17 februari om 10u met Jeroen Hurkmans, Vice President EMEA/APAC, en Claire Ollivier, Senior Managing Consultant, registreren kan hier.

Download het white paper hier

Comments are closed.