‘Real Humans’ tentoonstelling in museum Kunsthalle Düsseldorf

Düsseldorf zet ook dit jaar zwaar in om zich te profileren als een van de populairste kunststeden in Duitsland. De komende maanden puilt de culturele agenda in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn–Westfalen behoorlijk uit zijn voegen.

Raspberry poser

Raspberry poser

De Kunsthalle toont van 7 februari tot 19 april onder de naam ‘REAL HUMANS’ een tentoonstelling van de drie Amerikaanse artiesten Ian Cheng, Wu Tsang en Jordan Wolfson. Van 14 maart tot en met 14 juni zijn in het KIT museum onder de naam TERRA INCOGNITA – Perceptions of the Contemporary Landscape landschapsfoto’s te zien van verschillende fotografen waaronder Daniel Gustav Cramer, Jocelyn Catterson, Alex Grein, Lukas Marxt, Jim Managan en Birde Vanheerswynghels. De Langen Foundation stelt het werk van de Deense kunstenaar Olafur Eliasson centraal van 18 april – 18 oktober.

Wu Tsang

Wat is een mens? Wat kenmerkt hem biologisch en socio-cultureel? Waarin verschilt hij van andere wezens? Met hun eigen individuele multimediale benadering trachten drie jonge Amerikaanse kunstenaars Cheng, Tsang and Wolfson ieder in hun eigen zaal een antwoord te geven op de vraag wat ‘real humans’ zijn. De in Los Angeles wonende Ian Cheng maakt voornamelijk video animaties. Hij beschouwt de mens en zijn door media omgeven wereld als het resultaat van een miljoenen jarenlange evolutionaire mutatie. Het uitgangspunt in werken van Wu Tsang is vaak discriminatie van mensen op grond van bijvoorbeeld seksualiteit, sociale klasse of etnische afkomst. Van videokunstenaar Wolfson is onder meer zijn animatiefilm ‘Raspberry Poser’ te zien.

 

ZIE OOK: Voordelig en dichtbij parkeren op Düsseldorf Airport

 

De tentoonstelling TERRA INCOGNITA – Perceptions of the Contemporary Landscape in KIT- Kunst im Tunnel aan de Rijn gaat in op nieuwe trends in landschap- en natuurfotografie. Werken van acht fotografen tonen een nieuwe benadering in landschapsfotografie. Opent 14 maart en loopt tot 14 juni.

 

 

Je kunt hem geen traditionele kunstenaar noemen, de Deen Olafur Eliasson. Naast fotografie en beeldhouwkunst maakt hij vooral ook installatiekunst. De Langen Foundation toont een selectie van de bijna 40 werken van de kunstenaar uit een privécollectie van het echtpaar Boros uit Berlijn. Te zien van 18 april tot 18 oktober.

Arrangement

Düsseldorf Marketing & Tourismus heeft een Düsseldorf à la Card arrangement met een overnachting in een hotel naar keuze inclusief ontbijt en Düsseldorf Card. Prijs vanaf €49,- tot 95,- per persoon.

Comments are closed.