Geslaagd Fiets en Wandelbeursfeest in de RAI

Een gezellige drukte kenmerkte dit weekend de elfde Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI. Het evenement trok in totaal 18.950 enthousiaste fiets- en wandelliefhebbers.

Rijksmonument Europahal

Dit cijfer is vergelijkbaar met de bezoekersaantallen van voorgaande jaren. Na vele jaren in het Holland Complex, sloeg de beurs dit keer de tenten op in Hal 1 en Hal 2 van het Europa Complex van de RAI. Bij zowel bezoekers als exposanten viel de grote en lichte Europahal, die onlangs de status van Rijksmonument kreeg, in de smaak.

Kinderdorp

Het Kinderdorp, een nieuw element op de beurs, bleek een succes. Voor de kids was daar van alles te doen en te beleven, zoals een klimwand, kinderfietsparcours, schminken en een speurtocht. Op het mountainbikeparcours testte jong en oud enthousiast de technische vaardigheden.

Nederland in trek

Opvallend was de grote belangstelling voor bestemmingen in Nederland. Het hele weekend waren de gangpaden in het Nederland-gedeelte vol. Ook Tent Valley, met tientallen lichtgewicht tentjes, en het Kampeerplein trokken als een magneet fiets- en wandelenthousiastelingen aan.

Lezingen

De Britse schrijver Redmond O’Hanlon en klimaatjournaliste Bernice Notenboom waren de blikvangers van het lezing- en workshopprogramma. O’Hanlon nam de bezoekers mee naar de moerasgebieden van Kongo, bij Notenboom kropen ze als het ware achter op haar slede tijdens een arctische expeditie. Maar ook de meer praktisch gerichte lezingen waren populair, zoals de presentaties over gps en informatie over fiets- en wandelroutes in binnen- en buitenland.

 

 

Het Fiets en Wandelbeursfeest gaat nog even verder. In Antwerp Expo is er op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen. De datum van de Fiets en Wandelbeurs 2016 in Nederland is nog niet bekend.

Comments are closed.