Toerisme België voor Wallonië & Brussel op de Fiets en Wandelbeurs

Op 31 januari en 1 februari staat Toerisme België voor Wallonië & Brussel op de Fiets & Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam. Op onze stand 1 C 26 vindt u informatie over de mooiste wandel- en fietstochten in de Ardennen. De Nederlander komt graag naar het Zuiden van België voor een actieve vakantie. In 2014 riep de NKBV de Belgische Ardennen uit tot Wandelbestemming van het Jaar en bekroonde de Fiets- en Wandelbeurs de Vennbahn tot Fietsroute van het jaar. In 2015 bieden twee culturele evenementen aanleiding om naar Wallonië af te reizen: 200 jaar Slag bij Waterloo en Mons 2015, Culturele Hoofdstad van Europa.

wandelen-ardennen-belgie

Napoleon

Op 18 juni 1815 werd Napoleon definitief verslagen in Waterloo. Tweehonderd jaar later wordt de Slag van Waterloo dit jaar extra luisterrijk herdacht. Er is een nieuwe toeristische route (94 km) die de weg van Napoleons leger naar Waterloo volgt. Deze route is geschikt voor de sportief getrainde fietser. Een kaart met de Napoleonroute is op onze beursstand beschikbaar. Journalist Joost Vermeulen geeft beide dagen een presentatie over het Waterloo van Napoleon en wandelen in de provincie Waals-Brabant.

 

ZIE OOK: Bezoek de 11e inspirerende editie van de Fiets & Wandelbeurs

 

Dit jaar is Mons Culturele hoofdstad van Europa. Een van de hoogtepunten is de openingstentoonstelling ‘Van Gogh in de Borinage, de geboorte van een kunstenaar’. Bijna twee jaar woonde en werkte Vincent van Gogh (1853-1890) in de Borinage, de mijnstreek bij Mons (1878-1880). Na een mislukte loopbaan als evangelist besloot hij in deze periode kunstenaar te worden. In de voetsporen van Van Gogh is een wandelroute uitgezet.

 

 

Fietsknooppunten in Waals Picardië

Het nieuwe fietsknooppuntennetwerk in het westen van provincie Henegouwen is uitgerold. Het gaat om meer dan 1600 km bewegwijzerde fietspaden tussen Comines en Enghien.

Informatie

Tijdens de Fiets & Wandelbeurs in Amsterdam vindt u Op onze beursstand 1 C 26 een gloednieuwe gids met 26 wandelroutes in de Ardennen. Ravelkaarten van provincie Luik en Henegouwen zijn beschikbaar en de Ardennen special van Te Voet met 5 artikelen over mooie wandelgebieden in de Ardennen. Meer informatie op: www.belgie-toerisme.nl

Kom je langs?

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Op 31 januari en 1 februari 2015 vindt de beurs voor de 11e maal plaats in Amsterdam RAI. Verkeersbureaus.info is samen met Fietsrondje.nl te vinden op de Fiets & Wandelbeurs 2015. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan een prijsvraag en een reis van SNP Natuurreizen winnen. Kom langs op onze stand B.50 in Hal 1!

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

fiets-wandelbeurs-2105-banner

Comments are closed.