Nederlanders veilig van piste

De populariteit van de skihelm heeft een enorme vlucht genomen onder Nederlandse wintersporters. De vraag naar skihelmen is groter dan ooit dit jaar, zo blijkt uit cijfers van online winkelcentrum beslist.nl. Een moderne helm biedt wintersporters meer dan alleen bescherming.

skihelm-veilgheid-piste-wintersport

Niet altijd verplicht

De regelgeving omtrent skihelmen verschilt van gebied tot gebied. Op veel Europese pistes is het dragen van een helm niet verplicht. Toch lijkt de skihelm definitief een plek te hebben veroverd in de koffers van Nederlandse wintersporters. Online winkelcentrum beslist.nl zag de vraag naar skihelmen in de afgelopen drie jaar verviervoudigen.

Dit wintersportseizoen zochten al meer dan twintigduizend Nederlanders naar skihelmen op beslist.nl. Dit is een stijging van bijna veertig procent ten opzichte van vorig jaar. Wintersporters vinden op het online winkelcentrum ruim vijftienhonderd skihelmen, aangeboden door verschillende webshops.

 

ZIE OOK: 5 bijzondere wintersportbestemmingen

 

De shoppers op beslist.nl bekijken gemiddeld drie tot vier skihelmen. Zij maken de keuze tussen een helm met of zonder vizier. De meest verkochte helmen zonder vizier kosten gemiddeld vijftig tot honderd euro, een helm met vizier honderdvijftig tot tweehonderd euro. De helmen zijn gemaakt van plastic, duurdere modellen vaak van carbon.

 

 

Meer dan alleen veiligheid

Skihelmen bieden wintersporters meer dan alleen veiligheid. De moderne helm is stijlvol, sportief, licht van gewicht en warm gevoerd tegen de kou. Veel modellen zijn uitgerust met clips om een skibril of actiecamera te bevestigen aan de helm. Enkele hightech modellen beschikken zelfs over een geïntegreerde hoofdtelefoon of bluetooth systeem.

Comments are closed.