Noviteiten op de Fiets en Wandelbeurs

Elk jaar zijn er tal van noviteiten te ontdekken op de Fiets en Wandelbeurs, die zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 voor de elfde keer plaatsvindt in Amsterdam RAI. Een greep uit het aanbod..

Fiets en Wandelbeurs 2015

Traditioneel zijn veel noviteiten afkomstig uit de fietsbranche. In het fietsgedeelte van de Fiets en Wandelbeurs staan tientallen bolides te blinken die voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes. De Pinion-versnellingsbak, die in de trapas is verwerkt, zie je steeds vaker terug bij modellen trekkingbikes. Fietsreiswinkel De Vakantiefietser heeft met de idworkx oPinion Ti een Nederlandse beursprimeur. Het gaat om een titanium fiets met Pinion, die je 18 versnellingen biedt. Het titanium frame staat verder bekend om de uitstekende rij-eigenschappen en duurzaamheid.

 

ZIE OOK: De leukste fietsroutes op fietsrondje.nl

 

Santos is een merk dat een reputatie heeft opgebouwd met high-end trekkingfietsen. Dit jaar gaat Santos ‘elektrisch’, al doet het dat op geheel eigen wijze. Varianten van Santos-modellen krijgen een Go Swiss-motor in het achterwiel en Pinion-versnellingsbak. Met de Go Swiss kun je desgewenst sneller dan ooit de wereld rondrazen. Afhankelijk van het gekozen type, is de topsnelheid 25, 35 of 45 km/u.


Bikepacking

Ook ‘bikepacking’, een hype die is overgewaaid uit de VS, doet haar intrede op de beursvloer in Amsterdam. Bij deze vorm van fietsreizen gaat het doorgaans om avontuurlijke fietsers die de onverharde paden en trails opzoeken. Om het gezwabber van bagagetassen tegen te gaan, bevestigen ze die niet aan dragers, maar binden deze vast aan het frame, stuur of zadelpen.

Avaghon pakt op de beurs uit met de X29, volgens het merk een ‘droomfiets’ voor bikepackers. De 29 inch-wielen van de X29 zorgen ervoor dat je makkelijk over obstakels rolt en de voorvering vangt de ergste klappen op. Ook heeft het frame oogjes voor de bevestiging van een achterdrager. Door de montage van een Rohloffnaaf in combinatie met Gates-riemaandrijving, is de X29 onderhoudsarm. Zonder drager en bagage is de X29 daarnaast prima inzetbaar als snelle mountainbike.


Elektrisch schakelen

Veel noviteiten op e-fietsgebied komen dit keer van Dutch ID. Deze Hollandse fietsfabrikant presenteert onder andere de nieuwe Shimano Steps-middenmotor in combinatie met Di2 elektrisch schakelen. De voordelen van elektrisch schakelen zijn duidelijk: je hoeft alleen maar op een knopje te drukken en klaar is kees. Ook is het duurzamer dan mechanische systemen. Wanneer de bestuurder stopt, schakelt het Di2-systeem automatisch terug naar een lagere versnelling. Dit voorkomt een hoop slijtage door te zwaar weg rijden.

 

 

Fatbikes

De fatbikes met de extreem dikke banden zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor de sneeuwvelden van Alaska of de Sahara-woestijn. Maar ze duiken tegenwoordig steeds vaker op in het straatbeeld en nu ook op de Fiets en Wandelbeurs in Nederland. In de stand van Cosmic Sports zijn modellen te bekijken van Surly en Salsa. Ook de fietstassen en harnassen voor roltassen van Revelate Designs trekken de aandacht.


Outdoor

De outdoorbranche toont elke beurseditie weer de nieuwste materialen, die je koel, warm of droog houden. Het Zwitserse Mammut komt met een nieuwe serie schoenen die is voorzien van het waterdichte en ademende Gore-Tex Surround. Deze schoenen hebben een speciale laminaatvoering van Gore-Tex in de schacht die de voet volledig omsluit, zowel aan de onder- als bovenkant. Volgens de fabrikant houden de Surround-schoenen je voeten niet alleen helemaal droog, maar ook koel.

Kom je langs?

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Op 31 januari en 1 februari 2015 vindt de beurs voor de 11e maal plaats in Amsterdam RAI. Verkeersbureaus.info is samen met Fietsrondje.nl te vinden op de Fiets & Wandelbeurs 2015. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan een prijsvraag en een reis van SNP Natuurreizen winnen. Kom langs op onze stand B.50 in Hal 1!

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

fiets-wandelbeurs-2105-banner

Comments are closed.