Skiën voor herintreders in Karinthië

Skiën verleer je nooit, maar na een lange pauze biedt Karinthië de perfecte service en omstandigheden om de draad weer op te pakken. In Karinthië voelen niet alleen professionele skiërs zich thuis, Karinthië is ook een van de favoriete winterbestemmingen voor herintreders. De ongeveer 850 km piste in de 31 skigebieden van Karinthië en Oost-Tirol, waarvan de meesten het pistekeurmerk hebben, bieden vooral gezellige en veilige afdalingen, vriendelijke hellingen en weinig drukte. Hier vindt iedereen de piste van zijn dromen, een aantal daarvan liggen tot op een hoogte van 3000 meter.

wintersport-oostenrijk-ski

Skiën voor herintreders

Skiën verleer je nooit, maar skiërs die na een lange pauze weer willen beginnen, voelen zich toch vaak onzeker. Daarom bieden de Karinthische ski- en snowboardscholen speciale lessen voor herintreders aan in Oostenrijk. De gediplomeerde skileraren van deze scholen zorgen ervoor dat iedereen, zowel groepsgewijs als individueel, de nieuwste technieken onder de knie krijgt. Met als doel: veilig en met veel plezier skiën en snowboarden.

Speciale skilessen

In samenwerking met de Karinthische skischolen, regio’s en ondernemingen, worden in het winterseizoen 2014/2015 speciale skilessen met aantrekkelijke voorwaarden aangeboden voor herintreders die hun vaardigheden willen opfrissen. De cursussen duren 3 dagen en naast de individuele lessen is ook de skihuur bij de cursus inbegrepen.

 

ZIE OOK: 5 bijzondere wintersportbestemmingen voor wereldreizigers

 

De cursussen worden aangeboden van 1 december 2014 tot aan het einde van winterseizoen 2014/2015 en kosten € 229,-. Naast de klassieke skicursus wordt er ook veel aandacht besteed aan de complete ‘guiding’ van de gasten. Daaronder vallen de nieuwe technieken, veiligheid op de pistes en een uitgebreide toelichting over de betreffende skigebieden.

 

 

Winterplezier aan de zuidzijde van de Alpen

Karinthië is vanwege zijn gunstige geografische ligging in het gebied tussen de Alpen en de Adriatische Zee flink verwend met zonuren – deze regio heeft een mild en sneeuwrijk winterklimaat, en ongeveer 100 uur meer zon dan andere wintersportbestemmingen ten westen van de Alpenhoofdkam. In de winter van 2013/14 mochten de Karinthiërs zich ook nog eens verheugen over de meeste sneeuw van de Alpen. Naast skiplezier heeft Karinthië ook buiten de pistes heel wat in petto. Het aanbod loopt van schaatsen en sneeuwschoenwandelen tot rodelen, langlaufen en ijsklimmen. Ook de steden in Karinthië stralen ‘s winters een bijzondere charme uit.
De perfecte winterdag eindigt ontspannen met winterwellness in een van de thermen of badhuizen in Karinthië. Ook een aantal hotels biedt uitstekende wellness-voorzieningen – alles is dus aanwezig voor een heerlijke wintervakantie.

Comments are closed.