Toerisme op Curaçao vanuit Europa groeit met 6% in 2014

Het zonovergoten Curaçao verwelkomde het afgelopen jaar meer dan 452.000 vakantiegangers; 3% meer dan in 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Curaçao Tourist Board Europe (CTBE). De stijging van Europese bezoekers in 2014 (6%) wordt mede veroorzaakt door het toenemend aantal Duitse toeristen dat Curaçao weet te vinden. Het aantal Nederlandse bezoekers steeg in 2014 met 6%, waarmee Nederland hofleverancier blijft voor toerisme op Curaçao.

avila_beach_hotel_curacao

Tevreden met resultaat

Edward Suares, directeur CTBE, kijkt tevreden terug: “Een mooi resultaat! De Europese markt is voor Curaçao van essentieel belang en het feit dat het aantal Europese toeristen in 2014 aanzienlijk is gestegen zegt iets over de populariteit van het eiland, iets om trots op te zijn. Het is nu zaak om de resultaten in 2015 te continueren en het liefst natuurlijk te verbeteren. We zijn voor de Europese markt bezig met een capaciteitsuitbreiding van 25.000 stoelen. Kortom, uitdagingen genoeg voor het komend jaar.”

 

ZIE OOK: Met deze 3 koffers hoef jij je nooit meer zorgen te maken over je baggage

 

Wat betreft de groei voor de Nederlandse markt (6%) licht Edward Suares toe: “We hebben het aantal Nederlandse bezoekers naar Curaçao in 2014 sterk zien groeien en zijn daar ontzettend blij mee. Wij willen de populariteit van de bestemming goed benutten om de Nederlandse toerist nog enthousiaster te maken over Curaçao. Er is voor ieder wat wils op het eiland en wij zijn erg blij dat toeristen dat waarderen. Mensen voelen zich gewoon thuis op Curaçao.”

 

 

Economisch belang

De toeristische activiteit op Curaçao is van groot belang voor de economie van het eiland. De toeristische sector genereerde in 2014 ruim 419 miljoen dollar (401 miljoen in 2013) waarvan het Europese aandeel 44,9% bedroeg. De groeicijfers zijn van die aard dat ze een boost geven aan de lokale economie.

De top 5 markten van Curaçao in 2014 waren Nederland (31,1%), Venezuela (21,8%), Verenigde Staten van Amerika (11,8%), Duitsland (4,2%) en Aruba (4%).

Comments are closed.