Nieuwe camera van Nikon voor avontuurlijke fotografen

Nikon kondigde vorige week de D5500 aan, de eerste Nikon spiegelreflexcamera met een touchscreen waardoor de camera eenvoudig zoals een smartphone te bedienen is.Dankzij de ingebouwde WiFi-functie zijn foto’s van hoge kwaliteit eenvoudig te downloaden op een smartphone of tablet en kun je ze snel delen met het thuisfront. Deze compacte camera heeft een diepe greep waardoor de D5500 comfortabel vasthoudt en ook nog eens weinig bagageruimte in beslag neemt.
nikon-d5500-camera-display

Perfect voor reizigers

Het 39-punts autofocussysteem stelt razendsnel scherp op een wegsprintende cheeta of op de drukte in een stad. En dankzij continu-opnamesnelheden van maximaal 5 beelden per seconde kunnen onverwachte acties de mooiste reisfoto’s opleveren. Wanneer er weinig licht is bij het bezoek aan een prachtige kerk of ‘s nachts zorgt de gevoelige DX-formaat beeldsensor met een ISO-bereik van 100-25.600 voor zeer scherpe beelden.

 

ZIE OOK: Nominaties Zilveren Camera bekend

 

Het touchscreen is 270 graden kantelbaar waardoor het maken van foto’s en Full HD video’s vanuit allerlei interessante nieuwe standpunten heel eenvoudig is. Ambitieuze fotografen worden met de D5500 uitgedaagd om bijzondere momenten waar ook ter wereld op indrukwekkende wijze vast te leggen.

 

 

Uitbreidbaar met extra lenzen

Welk extra objectief neem je mee op reis? Nou bijvoorbeeld de nieuwe AF-S NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II van Nikon. Een nieuw telezoomobjectief dat zeer compact is en de perfecte uitbreiding is op Nikon’s NIKKOR 18-55mm F3,5-F5,6 II kitlens. Dit bijzonder lichte objectief neemt weinig plek in beslag. Wanneer jij op zoek bent naar de Big Five of een beeld op een tempel wilt vastleggen, heb je met dit objectief het ideale bereik.

nikon-d5500-camera

Comments are closed.