Portugese regio Alentejo ook op Fiets- & Wandelbeurs 2015

Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari is het weer zover: fietsers en wandelaars halen dat weekend hun hart op tijdens de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam.
portugal-alentejo

De Portugese regio Alentejo, die met een ongerept landschap en relatief weinig verkeer bij uitstek geschikt is voor wandel- en fietsvakanties, is ook vertegenwoordigd op deze beurs in een stand samen met de Algarve (stand nr. 1.H.20-22). Specialisten uit de regio vertellen persoonlijk alles over de diverse outdoormogelijkheden die Alentejo te bieden heeft.

Best of the World lijst National Geographic

Wie van wandelen en/of fietsen houdt, is in Alentejo aan het juiste adres. De regio stond vorig jaar niet voor niets op de ‘Best of the World’-lijst van National Geographic. De dunbevolkte streek staat bekend om haar gevarieerde landschap: een 126 kilometer lange kustlijn wordt afgewisseld met ruige kliffen en rijstvelden.
 
ZIE OOK: Bourgondisch nippen in Portugese wijnregio Alentejo
 
Het noorden van Alentejo kent een rotsachtig en heuvelachtig landschap met historische kasteeldorpjes. Hier komen de beste wijnen van Portugal vandaan. In het midden vind je regiohoofdstad Évora, met een centrum dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het zuiden biedt juist een open en uitgestrekt landschap met olijfbomen, boerderijen en ruïnes uit de Romeinse tijd. Het oosten kenmerkt zich door de rivier Guadiana: vele watermolens en het natuurpark ‘Vale do Guadiana’ vullen hier het landschap.
 

 
Wandelliefhebbers kunnen in het zuidwesten terecht bij de Rota Vicentina, een 350 kilometer lange route langs de ruige kust en de natuurrijke binnenlanden. Fietsers nemen de ecotrail, een groene weg gebouwd bovenop een oude spoorweg om zich zo te verplaatsen tussen culturele ‘must-sees’ als Évora en Arraiolos. Slapen doe je er midden in de natuur op een knusse camping, bij locals thuis op een boerderij of in luxe boetiekhotels of pousadas.

Kom je langs?

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Op 31 januari en 1 februari 2015 vindt de beurs voor de 11e maal plaats in Amsterdam RAI. Verkeersbureaus.info is samen met Fietsrondje.nl te vinden op de Fiets & Wandelbeurs 2015. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan een prijsvraag en een reis van SNP Natuurreizen winnen. Kom langs op onze stand B.50 in Hal 1!

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

fiets-wandelbeurs-2105-banner

Comments are closed.