6 bijzondere luchthavenrestaurants voor meer dan takeaways

Het runnen van een restaurant op een vliegveld is geen eitje. Denk maar eens aan de verschillende soorten klanten. De een wil zijn bestelling zo snel mogelijk om het vliegtuig te halen terwijl de ander juist enorm uitgebreid wil eten om zo de tijd te doden.

british-airways-eten-vliegen

Logistieke uitdaging

Dan zijn er nog de logistieke uitdagingen: Alle ingrediënten voor een restaurant op de luchthaven moeten langs de luchthavenbeveiliging. Dus snel even naar de groenteboer voor een netje uien is er niet bij wanneer de kok tekort komt. Zelfs bij het koken komt meer kijken dan je denkt. Op de meeste luchthavens zijn gasfornuizen verboden en pizza uit een houtoven kun je sowieso op je buik schrijven. Ondanks deze belemmeringen zijn er luchthavenrestaurants waaraan een bezoek meer dan de moeite waard is. Niet alleen omdat ze er een bijzondere sfeer of menu op nahouden, maar ook omdat ze je reis daadwerkelijk verrijken.

 

ZIE OOK: Tips voor overnachten en parkeren op Amsterdam Schiphol

 

Katinka van Ekeren, Commercieel Manager Nederland bij British Airways heeft veel reiservaring, zowel voor haar werk als privé. Ze is ervan overtuigd dat een lekker diner op de luchthaven een perfecte start of afsluiting van je reis kan zijn. Zeker nu, met honderden bestemmingen in de aanbieding, is het een uitgelezen gelegenheid om je verre reis te boeken en voor de vlucht wat tijd te reserveren om eerst te genieten van een heerlijk diner.
 

 

Top 6

Een informele rondvraag onder Katinka’s British Airways collega’s leverde de volgende lijst met de beste luchthavenrestaurants.

1. Croque Madame op John F Kennedy Airport

2. Gordon Ramsay’s Plane Food op Terminal 5 op Londen Heathrow

3. Quill, op Tambo International Airport Johannesburg

4. Bubbles Seafood & Wine Bar op Schiphol Amsterdam Airport

5. Airbräu Brauhaus op München Airport,

6. Last but not least, het ink.sack op Los Angeles International Airport

Comments are closed.