Winterseizoen PillerseeTal in het teken van Nordische sporten

Met de wereldkampioenschappen biatlon van 2017 in het vooruitzicht, legt het PillerseeTal in Tirol dit winterseizoen de nadruk op Nordische sporten.

Pillerseetal 2012 - Winter

Zo organiseert het meest sneeuwrijke dal van Tirol tal van activiteiten en wedstrijden voor vakantiegangers en professionals. Mushers, ofwel de bestuurders van huskysledes, slaan hun tent op in het PillerseeTal voor de hondenslede camp en wedstrijden van 10 tot 25 januari 2015. In maart ligt de focus op de Nordische discipline biatlon en kunnen wintersporters van alle niveaus deelnemen aan de ‘Volksbiathlon’ op 13 en 14 maart 2015.

Met ruim 50 cm verse sneeuwval in de afgelopen week, een totaal aanbod van 100 km aan gespoorde langlaufloipen en de finale van het IBU wereldkampioenschappen biatlon 2017 in het vooruitzicht, is het PillerseeTal een waar Nordisch domein in Tirol. Wintersporters krijgen van 10 tot 25 januari een kijkje in de wereld van het hondenslederennen. Mushers en husky’s uit heel Europa nemen deel aan de ‘Internationale Transpillersee Schlittenhunde Traingcamp & Rennen’. Voor bezoekers is er een omvangrijk activiteitenprogramma met kampavonden, hondenslederitten voor kinderen, avondtochten per hondenslede en 3-daagse cursussen.
 

 
Een andere tak van de Nordische sport, die sterk aan populariteit wint, is biatlon. Biatleten van alle niveaus kunnen deelnemen aan de 6e ‘Volksbiathlon’ op 13 en 14 maart, waarbij per persoon 2x 2 km wordt afgelegd.
 
ZIE OOK: Tirol versterkt positie als culinaire hotspot
 
Voor wie de langlauf- en/of biatlonsport nieuw terrein is, is een bezoek aan de Nordic Academy een aanrader. Elke maandag worden er gratis beginnerslessen van een uur georganiseerd in zowel de klassieke als skating variant. Wie de beginselen van het langlaufen beheerst, kan zich inschrijven voor de twee uur durende beginnersles biatlon. Kosten: € 34,- voor volwassenen en € 24,- voor kinderen. Beide lessen vinden plaats op de huisloipe van Nordic Academy in Hochfilzen. Ook bij Sinus Sportadventures worden iedere donderdag en vrijdag twee uur durende biatlon cursussen gegeven voor beginners en gevorderden. Kosten € 55,- per persoon.

Comments are closed.