Tirol versterkt positie als culinaire hotspot

Tirol heeft in de 2015 editie van de gerenommeerde restaurant- en hotelgids Gault Millau Oostenrijk 114 ‘Hauben’ (koksmutsen) veroverd. Een recordaantal voor de Tiroler restaurants en berghutten. Niet alleen behaalde chef Simon Taxacher uit Kirchberg als enige chef in de provincie vier ‘Hauben’, ook maakten de chefs van Hotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg de sprong van nul naar drie ‘Hauben’. Onder de bekroonde eetgelegenheden in Tirol zit ook een aantal berghutten op de piste.

Lokale specialiteiten

Dat je in Tirol tijdens een wintersportvakantie kunt genieten van lokale specialiteiten is algemeen bekend. Wat veel mensen echter niet weten, is dat veel restaurants hoge ogen gooien bij restaurant- en hotelgids Gault Millau. Met 114 toegekende ‘Hauben’ aan 78 eetgelegenheden, behoort de provincie tot de culinaire top van Oostenrijk. Voor negen restaurants is het de eerste keer dat zij met één of meerdere ‘Hauben’ zijn onderscheiden. Een overzicht van de 12 beste Gault Millau restaurants 2015 staat op: www.visittirol.nl/haubenlokalen

 

ZIE OOK: Plan je wintersport vakantie naar Tirol

 

Wintersportliefhebbers hoeven de skigebieden niet te verlaten voor een goede maaltijd. In steeds meer berghutten en pisterestaurants in Tirol wordt op hoogstaand niveau gekookt.

 

 


Hauben-restaurants

Sommige van hen zijn reeds doorgedrongen tot de garde van Hauben-restaurants, andere doen hier een serieuze poging toe. Zo zwaait Patrick Schnedl vanaf dit winterseizoen de scepter in designrestaurant IceQ op de piste in het Ötztal, dat vorig jaar haar deuren opende. Schnedl deed ervaring op in tal van top- en sterrenrestaurants verspreid over heel de wereld. Voor meer informatie over de beste restaurants aan de piste: www.visittirol.nl/restaurants-aan-de-piste.

Comments are closed.