Beoordeling reisorganisatie van invloed op keuze rondreis

Voor het boeken van een hotelkamer is het al de normaalste zaak van de wereld: hotels worden eerst gecontroleerd door beoordelingen te lezen van andere vakantiegangers. Dit gebeurt op review-websites als Zoover en TripAdvisor.

Op rondreis

Op rondreis

Uit onderzoek van Rondreis.nl blijkt dat reizigers bij het boeken van een georganiseerde rondreis ook eerst beoordelingen raadplegen voordat de reis geboekt wordt. In dit geval wordt niet de accommodatie, maar de reisorganisatie zelf “gecheckt” op deugdelijkheid door de ervaringen en reviews van andere reizigers te lezen.

Laurens van Rondreis.nl zegt:

Mensen zoeken een betrouwbare reisorganisatie en gaan eerst op zoek naar ervaringen op internet, voordat ze tot boeken overgaan. Je zou dit wellicht eerder verwachten voor de wat minder bekende reisorganisaties, maar ook bij grote reisorganisaties als Kras, Djoser of Shoestring wil men graag weten wat andere reizigers hebben ervaren. Soms gebeurt dit zelfs op het niveau van een specifieke bestemming of rondreis

Reisorganisaties op Rondreis.nl

Sinds de lancering van de vernieuwde Rondreis.nl website eerder dit jaar vormen de reisorganisatie-beoordelingen een belangrijk onderdeel binnen de website. Overal waar reisorganisaties getoond worden staan ook de algemene beoordelingscijfers erbij. Er kan vervolgens doorgeklikt worden om te bekijken hoe de beoordeling tot stand is gekomen en de verschillende ervaringen van reizigers te lezen.

Laurens: “Het is een verandering in de zogeheten ‘customer journey’ van mensen die een rondreis willen boeken. En of het nu om een groepsrondreis of een individuele rondreis gaat: ze willen in beide gevallen graag weten dat ze de mooiste reis bij de beste reisorganisatie boeken. We merken bovendien dat reizigers de behoefte hebben om hun reiservaringen te delen om zo andere reizigers weer te kunnen helpen.”

Comments are closed.