5 warme alternatieven voor een ‘winterse dag’

Wanneer de dagen zoals vandaag kort en donker zijn, hebben mensen vaak ook last van wat somberheid en verlangen naar daglicht. En in combinatie met winters weer zoals veel regen, harde gure wind en temparturen rond het vriespunt, is het beeld van het najaar in Nederland niet heel aangenaam. Aan de andere kant van de wereld, op zonnig Curaçao, ziet een winterse dag er heel anders uit. Ontdek de vijf alternatieven voor een winterse dag, die Curaçao tot de perfecte winterzonbestemming maken.

curacao-kleurt-oranje-handelskade

Korte donkere dagen versus dagen met veel zonlicht

De winter staat voor de deur en de dagen worden steeds korter. Het hoogtepunt (of dieptepunt) is 21 december als kortste dag van het jaar met maar een kleine acht uur daglicht. Een gemiddelde Nederlandse winterdag begint daardoor al snel in het donker en eindigt ook in het donker, wat bij menigeen kan zorgen voor een winterdipje.

 

ZIE OOK: Toeristische tips voor je reis naar Curacao

 

Het eiland Curaçao daarentegen kent geen winterseizoen doordat het vlakbij de evenaar ligt, dit zorgt dat altijd rond hetzelfde tijdstip donker wordt. De zon gaat onder rond 18.00 uur en zelfs daarna blijft het aangenaam warm (28 graden).
 

 

2. Binnen versus Buiten

Op een winterse dag zit iedereen het liefste binnen om de kou, regen en wind te mijden. Voor Curaçao geldt het omgekeerde: daar is alles en iedereen ingesteld op het leven buiten. Het zonnige eiland kent een constante tropische temperatuur en daarom leeft en geniet men op Curaçao altijd buiten. Sporten, ontspannen en dineren, heel veel speelt zich buiten en in de openlucht af.

curacao-papagayo-beachclub-strand

3. Onaangenaam (regen)water versus Aangenaam (zee)water

In Nederland kan er behoorlijk veel neerslag zijn en komt het regelmatig voor dat het regenwater met bakken uit de lucht komt. Om over ijzel, dat de wegen gevaarlijk kan teisteren, nog maar te zwijgen. Op Curaçao heb je het tegenovergestelde: het eiland is omringd door het water van de Caribische Zee en een ‘winterdag met water’ is dan ook altijd aangenaam in te vullen met zwemmen, duiken of een andere watersport.

4. Open haard versus Kampvuur

Een open haard is gezellig en warm en wie in Nederland een open haard heeft zal er ongetwijfeld voor zitten op een gemiddelde winterdag. Op Curaçao daarentegen heeft geen enkel huis een haard maar geniet men wel van een gezellig en warm een kampvuur op een strandje . De stranden van Curaçao liggen grotendeels verspreid langs de beschutte en rustige zuidkust van het eiland, hierdoor wordt er vaak van een ‘open haard’ of gezellige barbecue op het strand genoten.

5. Nederlandse Snert versus Curaçaose Okrasoep

De soep die Nederland traditioneel eet tijdens de koude winterdagen is natuurlijk erwtensoep, alom bekend als snert. Op een winterse dag wordt de dikke soep vaak samen met roggebrood, al dan niet op de schaatsbaan, ter opwarming van het lichaam geserveerd. Op Curaçao is snert wel verkrijgbaar, maar eet men op een ‘winters dagje’ graag Jambo, ook wel okrasoep genoemd. Okrasoep is een smakelijke soep met gezouten vlees of in combinatie met vis, garnalen en/of schelpdieren. Heerlijk genieten passend bij een Curaçaose winterdag!

Comments are closed.